ACTUALITATE 5 noiembrie 2010

Drum Verde pentru promovarea frumuseţilor locale

de Monica Vrânceanu | 100 vizualizări
Federaţia Organizaţiilor Civile (FOC) Covasna a inaugurat ieri Drumului Verde Sepsi, acesta pornind de la Biserica Fortificată din Piața Kalvin din Sfântu Gheorghe și oferind posibilitatea de parcurgere a 18 localități ale județului. Potrivit președintelui Federației, Furus Levente, scopul principal al Drumului Verde este acela de a prezenta obiectivele turistice, patrimoniul natural, valorile culturale şi locale ale

Federaţia Organizaţiilor Civile (FOC) Covasna a inaugurat ieri Drumului Verde Sepsi, acesta pornind de la Biserica Fortificată din Piața Kalvin din Sfântu Gheorghe și oferind posibilitatea de parcurgere a 18 localități ale județului.

Potrivit președintelui Federației, Furus Levente, scopul principal al Drumului Verde este acela de a prezenta obiectivele turistice, patrimoniul natural, valorile culturale şi locale ale localităţilor pe care le parcurge, promovând o cunoaştere mai bună a acestora.

Furus Levente a mai arătat de Drumul poate fi parcurs ”atât pe bicicletă cât și cu calul sau chiar pe jos , oferind o experienţă de neuitat pentru cei care doresc să facă cunoştinţă cu această regiune muntoasă din zona judeţului Covasna”.

Lungimea Drumului Verde este de aproape 100 kilometri, iar orientarea pentru traseu este uşurată prin tăblițe nformative de prezentare a direcţiilor și prin hărţi expuse în localităţile pe care le parcurge acestra. Pe aceste tăblițe vor fi prezentate inclusiv ciupercile comestibile și cele otrăvitoare ce se găsesc în Munţii Baraolt și cele existente în zonele Bodoc și  Reci.

Drumul verde pleacă din Sfântul Gheorghe și trăbate localitățile Arcuş - Valea Crişului - Calnic - Zălan- Olteni- Bodoc -Zoltan - Ghidfalău - Fotoş - Angheluş - Moacsa - Reci - Magheruş - Lisneu -Bicfalău - Ozun - Ilieni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.