ACTUALITATE 5 martie 2014

Două incendii în județ

de Székely Emőke | 152 vizualizări

Pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină marți la lichidarea a două incendii în județul Covasna, unul la Târgu Secuiesc, și altul la Sfântu Gheorghe. Din fericire evenimentele nu s-au soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Primul incendiu a izbucnit într-un apartament din Târgu Secuiesc, unde s-a aprins mobilierul amplasat prea aproape de aragaz. „Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la locul indicat s-au deplasat echipaje din cadrul Secţiei de pompieri Târgu Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În momentul sosirii la faţa locului, militarii au constatat că ardeau două corpuri de mobilier din lemn şi perdeaua din material textil, aflate în bucătărie, cu posibilitate de propagare la întreaga locuinţă. În urma lichidării incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă un sistem de gătit amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile, au ars două corpuri de mobilier din lemn, perdeaua din material textil şi s-au degradat pereţii, ferestrele din termopan şi alte bunuri din bucătărie” – a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

Tot marți, în jurul orei 16, pompierii au fost chemați să intervină la un cabinet medical din Sfântu Gheorghe, unde ieșea fum din subsol. „Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Din cauza fumului dens, pompierii militari au intrat în subsol cu aparatele de respirat şi au reuşit să scoată un compresor de aer în flăcări, pe care l-au stins imediat. Din fericire, pagubele au fost minore, iar cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric provenit de la compresorul de aer” – spune Marius Tolvaj.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.