ACTUALITATE 28 august 2014

Două camere de supraveghere vor fi montate la Sânzieni

de Székely Emőke | 78 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a adoptat joi în cadrul ședinței ordinare din această lună proiectul de hotărâre cu privire la achiziționarea unor camere de supraveghere care vor fi montate la Sânzieni. La ședință a participat și șeful IPJ Covasna, cms. șef Ion Popa, care le-a explicat aleșilor județeni procedurile legale pe care le-au efectuat polițiștii în urma accidentului din 10 august, în care un motociclist și-a pierdut viața și alte câteva persoane au fost rănite. Subiectul a fost dezbătut pe larg, dar până la urmă proiectul de hotărâre a fost adoptat în unanimitate.

„După accidentul de motocicletă și evenimentele care au urmat, considerăm că este absolut necesar ca situația de la Sânzieni să se normalizeze. Scopul nostru este să mărim siguranța publică, iar oamenii să fie liniștiți” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. Astfel două camere de supraveghere vor fi montate cât de curând în localitate, iar cms. șef Ion Popa a spus că vor fi de folos atât în cazuri de perturbare a ordinii publice cât și în cazul unor evenimente rutiere.

Consilierul județean Sabin Calinic a spus că amplasarea camerelor nu este o noutate în județ, însă au fost prioritare zonele de intrare în județ și intersecțiile. „Aceste camere vor descuraja faptele penale, și de asemenea vor ajuta la evitarea nașterii unor legende pentru că imaginea va arăta ce s-a întâmplat de fapt” – a spus Sabin Calinic, adăugând că într-o perioadă mai lungă de timp ar putea fi amplasate camere în tot județul. Această din urmă idee nu a fost pe placul liberalului Cziprián Lóránd, care a spus că nu este adeptul concepției „big brother”, dar acest lucru nu a influențat votul proiectului de hotărâre.

Valoarea celor două camere este de 7.500 de lei, bani pe care CJ s-a oferit să îi plătească.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.