ACTUALITATE 5 octombrie 2014

Doi bărbați au fost atacați de urs la Petriceni

de Székely Emőke | 169 vizualizări

Lanul de porumb s-a dovedit a fi un loc periculos pentru doi bărbați din Petriceni, care au ajuns la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe după ce au fost atacați de un urs.

Totul s-a întâmplat sâmbătă în satul Petriceni, unde cei doi bărbați, în vârstă de 48, respectiv 59 de ani au fost atacați de o ursoaică în lanul de porumb. Cei doi au povestit ulterior că animalul era cu pui și a devenit violent, mușcându-i pe amândoi. Din fericire au scăpat cu viață, dar se află la spital.

„Viața celor doi bărbați nu este în pericol. Cel de 59 de ani se află internat la secția de chirurgie, acesta a suferit mușcături și zgârieturi la nivelul membrelor superioare, celor inferioare, dar și în zona șoldului, iar bărbatul în vârstă de 48 de ani se află de asemenea internat la secția de ortopedie. Acesta a fost operat după ce a suferit o fractură deschisă. Starea ambilor pacienți este stabilă” – a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Nagy-Demeter István.

Acesta a fost cel de-al treilea caz de anul acesta, după ce un bărbat din Ghelința și un altul de la Brăduț au fost atacați de urs. De altfel, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, Gheorghe Neagu, a spus că animalele sălbatice au produs multe pagube anul acesta, motivul principal fiind lipsa hranei în pădure, după ce recolta de ghinde este foarte slabă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.