Disponibilizări la Drumuri şi Poduri Covasna
46 de angajaţi din cei 121 ai societăţii urmează să-și piardă locul de muncă
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat ieri o reducere de personal la SC Drumuri şi Poduri Covasna, prin aceasta urmând ca 46 de angajaţi ai societăţii să fie disponibilizaţi.
Disponibilizarea a 46 din totalul de 121 de angajaţi pe care-i avea până acum SC Drumuri şi Poduri vine ca urmare a deciziei de restructurare a societăţii. În expunerea de motive privind schimbările de la SC Drumuri şi Poduri s-a arătat că este necesară restructurarea societății având la bază obiectivul prioritar de întreţinere şi dezvoltare a drumurilor din judeţul Covasna. Astfel, s-a propus reorganizarea societăţii şi modificarea organigramei, avându-se în vedere volumul lucrărilor, dar şi menţinerea unei capacităţi de producţie funcţionabile, care să fie adaptabilă la o revigorare ulterioară a economiei.
Potrivit preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, SC Drumuri și Poduri Covasna şi-a menţinut neschimbată din 1994 şi până acum structura organizatorică a șantierelor și punctelor de lucru. Astfel, se pare că singura reducere semnificativă a numărului de angajați a avut loc în 1999, după transformarea Regiei Autonome în Societate Comercială pe Acțiuni. La acea vreme, numărul de angajați s-a redus de la 257 la 160.
Pe de altă parte, de-a lungul vremii piaţa construcţiilor a fost influenţată puternic de mai mulţi factori socio-economici, în vreme ce concurenţa tot mai puternică a afectat la rândul său poziţia societăţii.
Ca urmare a acestor date, restructurarea societăţii a fost considerată ca fiind inevitabilă, proiectul de reorganizare fiind conceput alături de Sindicat, urmărindu-se menţinerea unei capacităţi de producţie funcţionabile, care să fie adaptabilă la o revigorare ulterioară a economie, creşterea eficienţei economice şi ridicarea gradului de competitivitate a societăţii.
Conform noii organigrame, se vor reorganiza formațiile de lucru din Baraolt, Brateş, Întorsura Buzăului şi secţia Mecanizare. În locul şantierelor se va crea o Brigadă complexă de execuţie drumuri şi poduri cu trei formaţii de lucru, o unitate de intervenţie mecano-energetică şi două unități de preparare mixturi asfaltice, cu sediul în Sfântu-Gheorghe. Noua Organigramă prevede un număr total de 75 angajaţi, din care 15 TESA. Utilajele vor fi redistribuite între formaţii, iar cele excedentare vor fi conservate la sediul din Sfântu-Gheorghe, respectiv la Sânzieni.