ACTUALITATE 14 decembrie 2014

Discuții pe marginea imnului Ungariei

de Székely Emőke | 215 vizualizări

Prefectul Marius Popica s-a întâlnit cu consulul Ungariei de la Miercurea Ciuc

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pál, l-a vizitat pe prefectul județului Covasna, Marius Popica, pentru a discuta despre măsura luată pe prefect, și anume amendarea conducerii Partidului Civic Maghiar pentru intonarea imnului Ungariei la manifestările dedicate comemorării tratatului de la Trianon de pe 4 iunie anul acesta.

Prefectul Marius Popica a declarat că sancționarea Partidului Civic Maghiar pentru intonarea imnului Ungariei nu a fost un gest de lipsă de respect față de acest imn, ci prin această măsură s-a dorit sancționarea organizatorilor unui eveniment la care nu s-a respectat protocolul de intonare a imnului unui stat. Declarațiile vin după ce prefectul a discutat problema cu consulul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pál.

„Am fost vizitat de domnul consul, dânsul și-a făcut datoria, și-a expus punctul de vedere, și la fel am făcut și noi. I-am explicat că nu este vorba de lipsă de respect față de imnul Ungariei sau față de orice alt imn, ci de nerespectarea unor prevederi legale cu privire la condițiile de intonare ale acestuia” – a declarat prefectul Marius Popica.

Acesta a mai spus că sancţiunea a fost aplicată în temeiul HG 1157/2001 privind Normele de arborare a drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, care prevede la capitolul II, articolul 16 că „imnul naţional al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter internaţional, împreună cu imnul naţional al României, înaintea acestuia”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Demy, 17 decembrie 2014
Conducătorii etnici maghiari (vezi, nu secui) nu respectă hotărâri judecătorești irevocabile, ptcă. sunt date de instituții ale statului român.Nu respectă pe români , insemnele și citeste integral
Voinea, 16 decembrie 2014
Domnul Laszlo Bedo este liber sa cante Imnul Ungariei oriunde si cate ori doreste in cadru PRIVAT si nu in PUBLIC, pentru ca exista reglementari internationale in acest sens! (La nunta, la Revelion, citeste integral
cineva, 15 decembrie 2014
Mergeti cu toti in Ungaria si ascultati acolo in fiecare dimineata imnul Ungariei. Aici in Romania sa ascultati cu mare placere Imnul de Stat al Romaniei - Desteapta-te romane !!!
pitagora, 15 decembrie 2014
Domnului Bedo Toate imnurile sunt sfinte pentru popoarele care le-au ales ca imnuri prin parlamentele acelor state. Un cantec bisericesc poate fi ales ca imn de stat cum e si cazul de fata. De citeste integral
stelian, 15 decembrie 2014
Vin sa ne traga de urechi de cate ori au ocazia, or fi supra oameni? Dupa infatisare..., n-as zice!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.