ACTUALITATE 14 ianuarie 2015

Din toamnă se închide o școală din județ

de Székely Emőke | 212 vizualizări

Consiliul Local Ojdula a decis ca din toamnă să închidă școala din satul Hilib pe motiv că nu sunt copii. Cu toate că preotul din localitate adună semnături pentru stoparea acestui demers, conducerea Inspectoratul Școlar Județean Covasna (IȘJ) spune că situația actuală de la Hilib nu este în favoarea elevilor.

La școala din Hilib momentan nu este niciun copil dintre cei 8 elevi care să fie în clasa a patra, însă de la anul va fi, așadar învățătoarea va trebui să se ocupe simultan de 5 clase, ceea ce nu este permis de lege. Inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma, spune că în cazul în care copiii vor fi duși cu microbuzul școlar la Ojdula, este în beneficiul lor pentru că nu vor mai învăța în clasă simultană.

„Închiderea acestor școli cu număr atât de mic de elevi este doar o chestiune de timp. Dacă ne uităm la cifrele demografice, vedem că numărul copiilor este din ce în ce mai mic în fiecare an, așadar menținerea funcționării acestor școli este nu doar costisitoare, ci și în detrimentul calității învățământului. Dacă administrația publică din Ojdula asigură transportul elevilor, elevii vor beneficia de învățământ de calitate mai bună față de clasele simultane” – a declarat Keresztély Irma.

Între timp preotul din comună, Jakab-Fancsali Kálmán, a inițiat o petiție online pentru salvarea școlii, care a fost semnată de peste 150 de persoane. În petiție se arată că „soluția nu este închiderea, ci dezvoltarea instituțiilor de învățământ, prin care acestea să devină mai atractive”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.