ACTUALITATE 17 aprilie 2012

Din ce în ce mai mulți bani pentru sfera socială

de Székely Emőke | 55 vizualizări

Reprezentanții mai multor instituții, asociații și fundații cu caracter social și-au prezentat bilanțul banilor primiți de la Consiliul Județean Covasna. CJ sprijină sfera socială din anul 2007, suma totală acordată până acum în acest sens ridicându-se la 960.000 de lei. La evenimentul care a avut loc vineri a participat și președintele CJ, Tamás Sándor, care a prezentat proiectele în derulare în sfera socială împreună cu directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna, Vass Mária.

În județul Covasna în ultimii ani cinci asociații au câștigat fonduri prin proiecte sociale ale CJ, acestea au primit în total 200.000 de lei. Anul trecut cinci fundații s-au bucurat de sprijinul CJ: Diakonia, Caritas, Fundația Maria, Casa Laura și Fundația Izabella. Președintele CJ, Tamás Sándor, spune că sprijinul material crește de la an la an, în funcție de importanța activității desfășurate.

Cele mai multe fundații își axează activitatea în sfera copiilor și adulților cu dizabilități fizice și psihice, în incintele cărora funcționează centre de zi, construite individual sau în parteneriat cu alte fundații din străinătate. Îngrijirea la domiciliu este un alt segment important al acestor structuri, fundațiile asigură asistență medicală și socială acelor bătrâni care sunt singuri.

Proiectele lansate de CJ sunt în mod de coplată, așadar în concretizarea diferitelor programe fundațiile au partea lor de contribuție. Reprezentanta Fundației Caritas, András Ildikó, a vorbit despre munca lor, spunând că lucrează zi de zi în umbra morții, așadar și ei au nevoie de sprijin moral. „În această muncă avem nevoie de persoane cu spirit de empatie dezvoltat, care doresc să ajute, pentru că altfel această muncă nu poate fi făcută” – a conchis András Ildikó.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.