ACTUALITATE 7 septembrie 2018

Defilare la Sfântu Gheorghe, de Ziua Pompierilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1099 vizualizări

Salvatorii covăsneni își sărbătoresc joi ziua în mijlocul comunității

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna va marca și anul acesta Ziua Pompierilor din România, sărbătorită la data de 13 septembrie, printr-o defilare care va traversa centrul municipiului Sfântu Gheorghe, urmată de un ceremonial militar.           

Defilarea va avea loc între orele 12:30-13:00. Potrivit programului evenimentului, activitatea începe din  str. Oltului, continuă pe B-dul G. Bălan – 1 Decembrie 1918 – Str.Miko Imre și se oprește în Parcul Elisabeta.

Între orele 13:00 - 14:00 se va desfășura ceremonialul militar de înaintare în grad şi citirea ordinelor de zi, mesajelor şi alocuţiunilor prilejuite de Ziua Pompierilor din România în spaţiul pietonal din centrul municipiului Sfântu Gheorghe şi defilarea efectivelor la sediul ISU Covasna.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită anual la data de 13 septembrie. Cu toate că există dovezi încă din timpul Daciei romane despre stingerea organizată a incendiilor, instituţia pompierilor români este atestată abia la mijlocul secolului al XVIII-lea.

„Istoria începuturilor a consemnat participarea efectivelor de pompieri din Bucureşti la Bătălia din Dealul Spirii, din 13 septembrie 1848, moment de seamă al revoluţiei din acel an. Această zi reprezintă un reper în conştiinţa de sine a românilor prin faptele de arme săvârşite de pompierii militari bucureşteni, comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu, care au făcut dovada incontestabilă a curajului şi ataşamentului nestrămutat pentru apărarea idealurilor revoluţiei”, arată o informare a pompierilor covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.