ACTUALITATE 1 mai 2012

Deák Zsombor din Sfântu Gheorghe, vicecampion european la duatlon

de Székely Emőke | 47 vizualizări

Membrul Clubului Sportiv „Aluta” din Sfântu Gheorghe, Deák Zsombor, s-a întors de la Campionatul European de Duatlon pe Distanță Lungă cu medalia de argint și titlul de vicecampion european.

Anul trecut același sportiv s-a întors dezamăgit de la europene, pentru că atunci din cauza unor probleme tehnice la bicicletă nu a putut termina cursa. De aceea spune că și anul acesta a fost foarte stresat înainte de competiție, nu s-a odihnit cum ar fi trebuit, era îngrijorat ca nu cumva să se întâmple și acum ceva. Toate au mers însă ca pe roate, iar medalia de la gât l-a făcut să uite de antrenamentele interminabile și întâmplarea de la europenele din 2011.

Constant locul doi

La competiția care s-a desfășurat la Horst în Olanda s-au aliniat la start peste 200 de sportivi la diferitele categorii de vârstă. Zsombor a concurat la categoria 20-24 de ani, unde un singur sportiv l-a întrecut. Duatlonul de distanță lungă înseamnă 15 kilometri de alergare, 60 de kilometri de mers cu bicicleta și alți 7,5 kilometri de alergare. „După prima probă eram pe locul secund, poziție pe care am păstrat-o până la finalul concursului. Această primă rundă de alergare a mers foarte bine, însă traseul cu bicicleta a fost unul dificil, unde am pierdut multă energie. M-am apropiat de sportivul de pe primul loc, iar cel de pe locul trei s-a apropiat de mine. Am reușit însă să rămân pe locul doi. Ultima probă este de fapt punctul meu forte, aici sunt specialist, dar acum cred că din cauza faptului că traseul de bicicletă a fost foarte greu, nu am alergat în această a treia probă la potențialul meu maxim” – povestește Zsombor.

Pregătire din toamnă

După ce a trecut de șocul europenelor eșuate de anul trecut, Zsombor a început să se antreneze pentru competițiile de anul acesta. Deocamdată nu știe dacă va participa la Campionatul Mondial sau nu, cert este că următoarea stație în acest sezon sunt Campionatele Naționale care vor avea loc peste trei săptămâni la Târgu Mureș. Așadar prea mult timp pentru odihnă nu este, se va pregăti pentru naționale, după care poate și pentru mondiale.

Dorința secretă de a lua o medalie

Sportivul covăsnean spune că și-a dorit mult o medalie la Campionatele Europene, dar nu a prea îndrăznit să spună acest lucru la nimeni. Calculele însă i-au ieșit, iar argintul a ajuns la Sfântu Gheorghe. În parcursul său, Zsombor a fost susținut de către Consiliul Județean Covasna, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, Kerékvár, Naturefeel, Lery Gym, Conpress Sport și desigur de clubul unde este legitimat, Aluta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.