ACTUALITATE Acum 1 zi, 10 ore

David Alexandru Duculeț: „Pentru mine, un concert în propriul oraș înseamnă o recompensă uriașă”

de Daniela Luca | 868 vizualizări

Există un moment în care pasiunea unui copil devine scop, și scopul — drum. Pentru David Alexandru Duculeț, acel moment a avut loc în fața unei tobe, la 11 ani. Au trecut șase ani de atunci. Acum, tânărul se pregătește pentru unul dintre cele mai importante concerte, alături de trupa din care face parte, NeonHaze. Pe 10 mai, în cadrul Made in Sepsi Youth, va oferi orașului care l-a crescut o seară care să vibreze cu aceeași energie cu care, cândva, bătea în bănci cu creioane colorate. Despre emoțiile dinaintea scenei, despre viitorul trupei și dorința de a împărți scena cu The Motans — în următorul interviu.

Cum ai început să cânți la tobe? Ai avut un moment care te-a făcut să zici „asta vreau să fac”?

Am vrut să cânt la tobe de când eram mic copil. La grădiniță băteam cu creioanele colorate în masă. Am încercat și alte instrumente precum flautul și pianul, iar la vârsta de 11 ani am pus pentru prima oară mâna pe o tobă și de atunci nu i-am mai dat drumul.

Ce muzică asculți tu în mod normal? Ai vreun toboșar preferat?

De cele mai multe ori ascult melodii de tip groove-funky unde tobele sunt în prim-plan, dar uneori ascult și rock. Unii dintre toboșarii mei preferați sunt Eloy Casagrande și Eric Moore. Îi admir pentru performanța și perseverența lor.

Cum îți faci timp ca să te ții de repetiții, mai ales că ești și elev?

Este o adevărată provocare să mă organizez cu școala și cu repetițiile, dar dacă îmi pregătesc toate materialele pentru școală la timp și dacă am un orar bine stabilit, atunci pot face față. Mai fac parte și dintr-o formație de evenimente numită „Zodiak”, așa că da, trebuie să-mi fac timp pentru toate.

Cum ai ajuns să faci parte din NeonHaze? Ce-ți amintești din primele repetiții?

Am ajuns să fac parte din NeonHaze prin intermediul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe. Îmi căutam o trupă cu care să merg mai departe, iar membrii m-au acceptat la ei în formație. Prima repetiție a fost foarte stresantă deoarece a doua zi aveam primul concert cu ei și totul se întâmpla foarte repede.

Care a fost concertul vostru preferat de până acum și de ce?

Concertul nostru preferat de până acum a fost la Balul Bobocilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Atunci când am început să cântăm, o întreagă sală a început să cânte împreună cu noi ceea ce a fost foarte emoționant.

Cine vine cu ideile de coveruri sau piese proprii? Cum funcționează procesul de creație la voi?

Procesul de creație la noi este puțin complicat deoarece toată lumea vine cu idei și trebuie analizate și puse cap la cap în așa fel încât să sune bine. La cover-uri, când unul dintre membrii trupei găsește o piesă interesantă, o prezintă celorlalți și votăm dacă să o facem sau nu. La piesele proprii fiecare are partea lui de contribuție, spre exemplu eu cum sunt toboșar, mă ocup mai mult de partea instrumentală, de ritmul și feeling-ul piesei. Daria, solista, se ocupă de versuri și linia melodică.

Ce a însemnat pentru voi concursul Battle of the Bands?

Pentru noi concursul Battle of the Bands a însemnat o lansare foarte mare în „piața” muzicii. Acest concurs ne-a făcut o reclamă extraordinară a trupei prin intermediul postărilor de pe social media și a aparițiilor la radio. Fiindcă am participat la Battle of the Bands și am câștigat, ne-am ales cu două concerte noi care o să aibă loc la vară.

Cum vedeți susținerea din partea comunității din Sfântu Gheorghe? Simțiți că lumea vă e alături?

Susținerea din partea comunității este un factor foarte important pentru progresul unei trupe. Am fost invitați de mai multe ori la Sepsi Radio, unde ne-am făcut reclamă și am spus toate noutățile publicului, cum ar fi concertele care o să urmeze, iar unele licee din oraș precum CNMV sau „Constantin Brâncuși” au fost unii dintre promoterii acestei trupe prin faptul că am fost chemați la evenimentele din cadrul școlii pentru a cânta. În plus, oamenii din oraș ne-au ajutat cu voturi pentru trofeul publicului la Battle of the Bands, așa că da, simțim că ne susține și comunitatea.

Veți urca pe scenă și la Zilele Sfântu Gheorghe — ce înseamnă pentru tine să cânți în orașul tău, în fața oamenilor de aici?

Pentru mine, un concert în propriul oraș înseamnă o recompensă uriașă. Sunt mândru de mine că am ajuns atât de departe și că voi cânta în fața locuitorilor, prietenilor și rudelor din Sfântu Gheorghe, orașul în care am crescut și m-am dezvoltat atât în plan personal, cât și pe cel muzical.

Ce pregătiți pentru concertul de la Zilele Sfântu Gheorghe? Ne poți da un teaser?

Pentru concertul de zilele orașului, NeonHaze pregătește multe surprize cum ar fi cele patru piese proprii care o să fie cântate în premieră, live, deoarece este unul dintre cele mai mari și mai importante concerte ale noastre și vrem să îl facem să fie un concert de neuitat.

Dacă ai putea invita o trupă mare să cânte alături de voi în oraș, pe cine ai aduce?

Dacă aș putea invita o trupă mare să cânte alături de noi, aceștia ar fi The Motans, pentru că este o trupă de la care ne inspirăm foarte mult și îi admirăm pentru felul lor de a fi pe scenă, dar și datorită stilului muzical.

Cum îți imaginezi trupa Neon Haze peste 5 ani?

Sincer, trupa NeonHaze nu știu cum să mi-o imaginez, pentru că imediat sosește momentul fiecărui membru din trupă de a termina studiile și a continua pe propriul drum, dar dacă ne ținem de treabă și ajungem la un nivel înalt, eu văd o trupă foarte cunoscută în România și cred că vom avea concerte prin toată țara.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.