ACTUALITATE 11 mai 2017

Dacă promovează în Liga I, Sepsi OSK va juca meciurile de acasă la Brașov

de Sever Ioan Miu | 3380 vizualizări

După numai un an de când evoluează în Liga a II-a, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe se gândește la promovare în Liga I. Finanțatorul clubului, Diószegi László, spune că în Liga I îi va fi mai ușor să sprijine financiar echipa, care ar putea primi bani din drepturi TV și din contracte de sponsorizare cu firme puternice din zonă.

„Avem mai multe firme care ne susțin. Primăria și Consiliul Județean ne ajută cu 7 miliarde de lei vechi, deci o sumă infimă pentru Liga a II-a. În Liga I va fi altceva. Vor veni mai mulți bani de la televiziuni, 1,2 milioane de euro, nu ca acum 17.000 de euro. Cum să nu ne gândim la promovare? Am început acum patru-cinci săptămâni, când au venit rezultatele. Ne-au ajutat și celelalte echipe că au greşit”, a declarat Diószegi László după egalul din etapa trecută de la Târgovişte.

În cazul în care va promova în Liga I, după cum spune chiar patronul, „în proporţie de 99%” Sepsi OSK va disputa meciurile de acasă la Brașov.

În prezent, Sepsi OSK se află pe locul 3 în clasament, însă cu un meci mai puțin decât UTA. Ultimele etape ale campionatului vor fi decisive pentru ca Sepsi OSK să ajungă pe locul 2, direct promovabil. Următorul meci are loc pe 20 mai, covăsnenii întâlnind, în deplasare, Foresta Suceava, echipă aflată în prezent pe locul 11.

„Ne pregătim pentru meciul de la Suceava. Sper ca până atunci jucătorii accidentați să își revină, să avem tot lotul la dispoziție”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” Valentin Suciu, antrenor la Sepsi OSK.

Declarațiile survin după ce, la meciul cu Târgoviște din weekendul trecut, căpitanul Hadnagy Attila nu s-a aflat nici măcar pe banca de rezerve, din cauza unei accidentări. În aceeași situație s-au aflat Ionuț Ursu și Sebastian Ghinga, în timp ce Ionuț Plămadă lipsea de mai multe etape. În timpul aceluiași meci, Issa Thiaw a acuzat o accidentare la piciorul drept, fiind scos de pe teren cu targa la un minut după ce egalase pentru echipa covăsneană, însă reuşind să termine meciul pe teren.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.