ACTUALITATE 28 februarie 2023

Cu pași mărunți înspre realizarea investiției de aproape 15 milioane de lei din Bixad

de Diana Pantelimon | 745 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat, în cadrul unei ședințe extraordinare, organizată în 27 februarie a.c., semnarea unui protocol cu Administrația Națională „Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Olt. Demersul vizează reabilitarea podului de peste Râul Olt și modernizarea drumului județean DJ113, care leagă drumul național cu Gara CFR Bixad, pe o porțiune de 1,7 km.

Protocolul are în vedere utilizarea unui teren de aproximativ 4.000 de mp, în albia minoră a râului Olt, amplasat pe raza UAT Bixad, județul Covasna.

„Se aprobă încheierea unui protocol între Județul Covasna și Administrația Națională ,,Apele Române’’ prin Administrația Bazinală de Apă Olt în vederea utilizării unui teren în suprafață de 4.053 mp, situat în albia minoră a Râului Olt, amplasată pe raza unității administrativ-teritoriale Bixad, județul Covasna, aflat în proprietatea publică a Statului și în administrarea Administrației Bazinale de Apă Olt, fiind înscris în anexa nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare, la nr. M.F. 101314, necesar pentru obținerea autorizației de gospodărire a apelor în cadrul proiectului ,,Reabilitare pod DJ 113 peste Râul Olt km 36+301 și modernizare drum județean DJ 113 km 35+050 –km 37+397, Bixad-Gara CFR Bixad”, se arată în documentele oficiale.

Valoarea totală a investiției se ridică la 14,8 milioane de lei, din care 9,93 milioane de lei din bugetul de stat, iar diferența va fi asigurată din bugetul județului.

Lipsa acestui protocol ar constitui un impediment în vederea semnării contractului de finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, având ca efect întârzieri în durata de execuție a obiectivului de investiții.

Sursa foto: Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.