ACTUALITATE 16 iulie 2013

Cozi interminabile la AJOFM

de Székely Emőke | 72 vizualizări

Peste 100 de absolvenți pe zi așteaptă să se înregistreze

Asemenea anilor trecuți, peste 1.000 de absolvenți așteaptă să se înregistreze la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), însă acest proces merge greoi din cauza faptului că nu toate școlile au început să distribuie adeverințele necesare înregistrării. Acest lucru va duce, în opinia directorului AJOFM, Kelemen Tibor, la cozi interminabile în următoarele zile.

„Am aflat de la Inspectoratul Școlar al Județului Covasna că formularele cu regim special au ajuns în județ, dar nu și la elevi. Până acum am primit dosarele de la 300 de absolvenți, însă experiența anului trecut ne arată că vor fi în jur de 1.400 de absolvenți care trebuie înregistrați. Termenul limită pentru depunerea actelor este 30 iulie, așadar avem în jur de 10 zile la dispoziție pentru a înregistra peste 100 de elevi pe zi. Pe lângă ei sunt și șomerii care vin la agenție în această perioadă, așadar ne așteptăm să avem cozi interminabile” – a declarat Kelemen Tibor.

În opinia acestuia, faptul că școlile nu au eliberat aceste adeverințe duce la o stare de stres în rândul absolvenților. „Suntem surprinși că școlile nu-și ajută absolvenții nici la plecare. Este o problemă pentru că acești absolvenți au dreptul la servicii corecte pe care în aceste condiții nu le putem oferi” – spune Kelemen, adăugând că din cei peste 1.400 de absolvenți de anul trecut, în evidențele AJOFM se mai află 117, restul au plecat la facultate sau și-au găsit un loc de muncă.

Locuri de muncă și-au găsit și peste 100 de elevi și un student, care lucrează acum la societățile din județul Covasna pe perioada verii. Kelemen Tibor a catalogat cifra ca fiind un succes, având în vedere faptul că în urmă cu câțiva ani numărul tinerilor angajați pe perioada vacanței de vară a fost foarte mic. Sezonierii lucrează în special la fabricile din județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.