ACTUALITATE 3 februarie 2021

COVID-19 la Spitalul Județean: 30 de pacienți confirmați internați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1319 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a prezentat miercuri, 3 februarie, cel mai recent raport privind activitatea COVID-19. Datele, preluate până la ora 13:00, arată că aici erau internați 30 de pacienți infectați cu noul coronavirus, dar și 6 suspecți.

Dintre cei confirmați internați, 20 de pacienți, toți adulți, sunt pe secția de Infecțioase COVID. Toate persoanele sunt în stare moderată și gravă.  

Alți 5 pacienți sunt tratați pe secția de Chirurgie COVID, dintre care unul (din județul Brașov) la Chirurgie generală și alți patru (trei din Brașov și unul din județul Covasna) la Ortopedie.

Din păcate, la Terapie intensivă COVID sunt 5 pacienți, cifră în creștere față de săptămâna trecută (când era doar un pacient la ATI). Dintre aceștia, 2 sunt intubați.

De săptămâna trecută, adică în perioada 27 ianuarie – 3 februarie 2021, orele 13:00, s-au externat 18 pacienți internați cu diagnosticul COVID-19.

Tot în această perioadă au fost 6 decese asociate infecției COVID-19. Pacienții decedați aveau între 59 și 92 de ani.  

Față de săptămâna trecută, datele prezentate acum arată o creștere la numărul pacienților suspecți COVID-19 internați, pentru că atunci nu era niciunul, iar acum sunt 6 persoane. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt mai mulți pacienți, dar s-a menținut constant numărul total, de 30 de pacienți COVID-19.

La nivel de județ, miercuri au fost înregistrate încă 25 de cazuri de COVID-19, iar potrivit raportării Prefecturii Covasna, la aceeași dată sunt 316 cazuri active.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.