ACTUALITATE 27 ianuarie 2021

COVID-19 la SJU Covasna: 30 de pacienți internați; numai unul la ATI

de Iulia Drăghici - Taraș | 1508 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe informează că unitatea spitalicească are internați miercuri, la ora de referință 13:00, 30 de pacienți COVID-19. Unul singur este la Terapie Intensivă, iar restul sunt tratați fie la Chirurgie, fie la Boli Infecțioase.

Bilanțul are cifre mai favorabile decât cele prezentate în urmă cu o săptămână. Datele de miercuri, 27 ianuarie, arată că nu sunt internați pacienți suspecți de COVID-19. În același timp, și numărul celor internați este mai mic decât săptămâna trecută: 30, față de 34 câți erau în raportarea precedentă.  

Dintre cei internați în prezent, 23 pacienți sunt tratați pe secția de Infecțioase COVID, toți adulți. În ceea ce privește starea acestora, informarea SJU arată că „niciun pacient nu are simptomatologie ușoară, toți pacienții având stare moderată și alterată”.

Alți trei pacienți erau internați la data raportării pe Secția de Nefrologie, și tot atâția pe Chirurgie COVID (unul pe chirurgie generală și doi pe ortopedie, toți pacienți din județul Brașov).

Pe secția Nefrologie sunt internați trei pacienți infectați cu noul coronavirus.

La Terapie Intensivă este un pacient în stare critică. Săptămâna trecută, aici erau patru pacienți în stare critică. 

În perioada 20 ianuarie – 27 ianuarie 2021, orele 13:00 s-au externat un număr de 23 pacienți internați cu diagnosticul COVID-19. Tot în această perioadă au fost cinci decese asociate infecției COVID-19. Pacienții decedați aveau între 69 și 88 de ani”, se mai arată în informarea transmisă miercuri de spital.

Bilanțul de miercuri de la nivel județean a indicat înregistrarea a încă 21 de cazuri noi de COVID-19.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.