ACTUALITATE 6 februarie 2012

Covăsnenii nu sunt mari evazioniști

de Székely Emőke | 62 vizualizări

Garda Financiară Covasna pune accent pe prevenire și conștientizare, nu pe aplicarea amenzilor.

Evaziunea fiscală nu este un fenomen accentuat în județul Covasna – spune comisarul șef de la Garda Financiară Covasna, Gheorghe Barboș. Explicația este în opinia prefectului György Ervin aceea că locuitorii din județ au o mentalitate formată, una mai apropiată de cea occidentală. Prezent la conferința de presă a prefectului, șeful Gărzii Financiare Covasna a declarat că județul nostru nu este unul cu probleme majore, precizând că echipa pe care o conduce pune accent mai mult pe prevenire și conștientizare, nu pe aplicarea amenzilor. În anul 2011, Garda a efectuat un număr total de 1.327 de controale în judeţ, aplicând 631 de amenzi în valoare totală de peste 1 milion de lei.

În ceea ce privește domeniile de activitate cu risc mai mare de evaziune fiscală, șeful Gărzii a declarat că acestea sunt comerțul cu mașini, construcțiile și comerțul cu produse accizabile. „Am avut împreună cu alte organe competente o captură impresionantă în toamna anului trecut, dar nici în acest caz nu putem vorbi de ceva specific județului Covasna, întrucât cele 72.000 de pachete de țigări au fost găsite în Brașov, doar știm că au tranzitat și județul Covasna, un fir al rețelei fiind de aici” – a declarat Barboș.

Șeful de la Garda Financiară dorește o mai bună colaborare între instituția pe care o conduce și agenții economici. „Doresc să pornesc o campanie ce constă în întâlniri cu agenții economici. Scopul nostru principal este de a încasa impozitele și taxele, nu de a amenda. De aceea de multe ori colegii mei merg pe teren și le spun celor controlați să se conformeze într-un termen de câteva zile, după care se întorc, iar dacă totul este în regulă, firma respectivă nu mai este amendată” – spune Gheorghe Barboș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.