ACTUALITATE 25 martie 2020

Prefectura Covasna: nerespectarea interdicțiilor a adus amenzi de 27.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 2082 vizualizări

Bilanțul Prefecturii Covasna arată că peste 2.070 de covăsneni sunt în izolare la domiciliu

Până la această dată, pe teritoriul județului Covasna, în carantină instituționalizată sunt 36 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 2071 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De asemenea, de la ultimul comunicat, 223 de persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din perioada de autoizolare.

În ultimele 24 ore, în misiunile MAI pentru combaterea efectelor COVID-19 au fost implicate efective ale Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliției locale, cu mijloacele de mobilitate de care dispun. Prezentăm în mod sintetic câteva dintre activitățile acestor structuri, astfel :

  • au fost executate 461 misiuni pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor și a coloanelor auto, misiuni de verificare prin mijloace specifice a respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină;
  • s-au efectuat verificări cu privire la modul respectării interdicțiilor impuse asupra a 1078 persoane aflate în izolare/carantinare;
  • au fost verificate un nr. de 15 S.C./PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 În urma acțiunilor au fost aplicate un număr de 34 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale cu o valoare totală de 27.000 de lei.

Acțiunile structurilor de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

ATENȚIE, A INTRAT ÎN VIGOARE ORDONANȚA 3

 Potrivit Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, începând de astăzi, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Circulația persoanelor peste 65 de ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

 Persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani, care prezintă urgențe medicale, vor apela numărul unic de urgență 112, pentru a fi preluate de serviciile de ambulanță.

Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasării în alte situații, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru toate situațiile prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3, persoanele vor prezenta și documentul de identitate.

Sursa: Prefectura Covasna. 

Sursa foto: Facebook/IJJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.