ACTUALITATE 3 octombrie 2011

Covasna, fără evaziune fiscală ridicată

de Székely Emőke | 112 vizualizări

Prejudiciul estimat pe acest an este de 6,8 milioane de lei.

Șeful Gărzii Financiare Covasna, Gheorghe Barboş, susține că evaziunea fiscală nu este atât de accentuată în județul nostru, comparativ cu cea din alte părţi ale ţării.

„În judeţ riscul de evaziune fiscală este unul scăzut, aşa cum arată statisticile. Prejudiciul estimat pe acest an este de 6,8 milioane de lei”, susține Barboș.

După reorganizarea administrativă, la Garda Financiară din Sfântu Gheorghe au rămas 16 angajaţi, dintre care 12 sunt comisari de execuţie, adică cei care efectuează controale la agenţii economici. Gheorghe Barboş a declarat că până la finele lunii august numărul controalelor a fost de 847, s-au dat 380 de amenzi în valoare de 517.593 lei, iar la 23 de unităţi s-a suspendat activitatea pentru nerespectarea legii în ceea ce priveşte aparatele de marcat.

În ultima vreme Garda Financiară s-a axat pe controalele unităţilor cu specific agricol, şi asta pentru că, spune Gheorghe Barboş, au primit mai multe sesizări de la producătorii mari care au spus că există o concurenţă neloială între ei şi producătorii particulari, care îşi vând produsele fără forme legale. „Am stabilit să organizăm o întrunire la care vom dezbate eventualele posibilităţi de modificare a legii astfel încât marii producători să nu mai fie dezavantajaţi”, a completat Barboş.

În altă ordine de idei, şeful Gărzii Financiare a arătat că scopul instituţiei nu mai este neapărat aplicarea amenzilor, ci mai degrabă se axează pe prevenire. Comisarii gărzii vor efectua în continuare controale neanunţate, scopul primordial fiind acela ca agenţii economici să îşi desfăşoare activitatea în mod legal, ca prin acest lucru să se atragă fonduri la bugetul de stat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 4 octombrie 2011
Aiurea!!!! La coafura nu primesti niciodata bon de casa, la piata la fel, la micile magazine de paine sau bacanii sau care mai sunt ele(cu exceptia supermarketurilor) nici atat. La agentii economici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.