ACTUALITATE 10 februarie 2012

Covalact a inaugurat un nou depozit [VIDEO]

de Székely Emőke | 203 vizualizări

Noul depozit de la Sfântu Gheorghe este o investiție de peste 1 milion de euro.

Cu muzică de fanfară și Coana Chiva drept gazdă, Covalact a inaugurat ieri un nou depozit lângă fabrica din Sfântu Gheorghe. La eveniment au participat oficialități județene și locale, precum și conducerea Covalact.

Președintele Covalact, Radu Bigică, a declarat că noul depozit este o investiție de 5 milioane de lei, dar societatea va mai cheltui în parteneriat cu Lactate Harghita, alte în jur de 2 milioane de lei pentru dezvoltarea de produse noi. Motivul pentru care societatea a decis să construiască acest spațiu de depozitare este creșterea producției. „Am resimțit și noi criza, ca toată lumea, dar faptul că ne desfășurăm activitatea în sectorul alimentar ne-a protejat puțin. Suntem optimiști pentru viitor, considerăm că ne aflăm într-un moment al dezvoltării noastre care ne permite să creștem în continuare. Vom avea și noi angajări, dar mai mult pe partea de vânzări și marketing, şi mai puțin pe partea de colectare a laptelui”.

În opinia președintelui Covalact, România nu a avut o politică coerentă în ceea ce privește încurajarea fermierilor în acest domeniu, spre deosebire de alte țări din zonă, lucru ce a dus la dispariția unui număr mare de animale existente la începutul anilor ’90. Covalact procesează 100 mii de litri de lapte pe zi, dar acest număr crește în sezonul de primăvară-vară.

Coana Chiva, imaginea Covalact de Țară, spune că marca este copilul minune al industriei de lactate din România, pentru că într-un timp record acest copil minune a sărit niște etape și a ajuns să ocupe un loc fruntaș în industria de lactate alături de nume sonore în domeniu din țară, cu o tradiție și istorie mult mai vechi decât cea a Covalactului de Țară. Brandul a fost lansat în 2010, iar anul trecut deja a ocupat un loc fruntaș în topurile din domeniu, iar povestea cu final fericit nu se sfârșește aici, pentru că se pregătesc noi produse, și noi sortimente ale celor de succes.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.