ACTUALITATE 15 aprilie 2011

Copil de doi ani dispărut la Doboșeni

de Monica Vrânceanu | 65 vizualizări
Oamenii legii cred că acesta ar fi putut fi luat de ape Un băiețel de numai doi ani și cinci luni a dispărut, miercuri seară, la Doboșeni, în comuna Brăduț, căutările demarate de polițiști neavând niciun rezultat pozitiv până acum. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Dumitru Uungureanu, a declarat că în căutarea copilului s-au implicat atât polițiștii de la IJP cât și cei de la Poliţia oraşului Baraolt

Oamenii legii cred că acesta ar fi putut fi luat de ape

Un băiețel de numai doi ani și cinci luni a dispărut, miercuri seară, la Doboșeni, în comuna Brăduț, căutările demarate de polițiști neavând niciun rezultat pozitiv până acum.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Dumitru Uungureanu, a declarat că în căutarea copilului s-au implicat atât polițiștii de la IJP cât și cei de la Poliţia oraşului Baraolt, alături de poliţişti de la Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Covasna.

”Minorul a fost lăsat nesupravegheat la joacă şi pentru că locuinţa de unde a dispărut se află în imediata apropiere a unui pârâu - care din cauza ploilor abundente are debitul crescut, oamenii legii au cerut şi sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna. Pompierii care au fost trimişi la faţa locului, precum şi câţiva scafandri, au căutat copilul în avalul pârâului până la lăsarea întunericului. Sub coordonarea poliţiştilor, peste o sută de voluntari au periat împrejurimile, însă fără vreun rezultat, cercetările continuând pe tot parcursul zilei de joi”, a arătat Dumitru Ungureanu.

Potrivit primarul comunei Brăduț, Balazsi Denes, familia copilului dispărut este una exemplară în comunitate, astfel că doar neatenția de o clipă a dus la această tragedie. Din declarațiile primarului, tatăl băiețelului se află la muncă în Ungaria, prin urmare întreaga gospodărie este administrată doar de către mamă.

Balazsi Denes a explicat că locuința familiei băiețelului dispărut se află la o distanță de numai 9 metri de pârâul în care se crede că s-a pierdut cel mic, iar pericolul nu a fost conștientizat de către mamă, care se afla în casă, spălând vasele, în timpul în care fiul său a ieșit din curte, unde se juca.

”După ce s-a observat dispariția copilului a fost anunțată imediat poliția, în scurt timp zona fiind împânzită de polițiști și pompieri. Din păcate, imediat ce câinii polițiștilor au fost eliberați pentru căutare, aceștia s-au îndreptat către pârâu, ceea ce ne întărește bănuielile că cel mic a fost luat de apă”, a mai spus primarul, adăugând că în mod normal și-n zilele de vară pârâul respectiv este mai mult sec, în vreme ce acum, din cauza ploilor abundente, nivelul apei a crescut la peste un metru, destul cât să poată lua un copil care a depășit cu puțin vârsta de doi ani.

Copilul dispărut are o înălțime de aproximativ 0,75 m înălţime, în jur de 10 kg, păr șaten tuns scurt și ochi căprui. În momentul dispariţiei, băiețelul era îmbrăcat în pantaloni de trening de culoare albastră şi cu o bluză subţire de culoare portocalie, fiind încălțat cu cizmuliţe de culoare maro. Polițiștii au dat copilul în urmărire, iar persoanele care pot oferi detalii despre acesta sunt rugate să sune la 112.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.