ACTUALITATE 1 iunie 2015

Copiii şi ABC-ul siguranţei

de Covasna Media | 242 vizualizări

1 iunie CNMV

1 Iunie este o zi specială, este Ziua Internaţională a copilului, ocazie cu care gândurile noastre se îndreaptă către toţi copiii planetei, către puritate şi inocenţă. Aceasta este ziua în care toţi copiii din lume ar trebui să fie bucuroşi şi să aibă zâmbetul pe buze.

Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria. Dar ce este copilăria? Copilăria este inima tuturor vârstelor, e primăvara tinereţii. Este şuvoiul de apă care izvorăşte limpede şi curat din adâncul sufletelor noastre. Cel care are o copilărie frumoasă şi fericită îşi adună o comoară nesecată în care îşi găseşte mângâiere şi linişte în toate momentele vieţii.

Această sărbătoare conferă an de an un prilej de mare bucurie, o „întâlnire” fericită a celor mari cu cei mici, prin participarea la acţiuni şi evenimente inedite şi aducătoare de amintiri şi nostalgii pentru cei mari.

În cadrul parteneriatului dintre Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe şi Ofiţerii Biroului de Analiză şi Prevenire din Inspectoratul de Poliție Județean Covasna  „Copiii şi ABC-ul siguranţei”, am sărbătorit Ziua de 1 Iunie. Peste 300 de copii din şcoala noastră au avut prilejul să participe la concursul de trotinete şi biciclete. Curtea şcolii a fost transformată pentru câteva ore într-un „mic orăşel” prevăzut cu indicatoare rutiere, treceri pentru pietoni și chiar un semafor electric. Copiii au parcurs un traseu prin acest „orăşel”, au recunoscut şi au respectat indicatoarele rutiere.

La această acţiune a participat un echipaj de poliție rutieră cu o autospecială și un echipaj al Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Poliției cu autospeciala din dotare precum și autospeciala Serviciului Criminalistic. Un moment de mare atracţie pentru copii a fost demonstraţia câinilor poliţişti dresaţi.

Câteva impresii ale copiilor: Patricia – clasa a IV-a A: „M-am simţit extraordinar astăzi şi cel mai mult mă bucur că am câştigat experienţă.”; Miruna – clasa a IV-a A: „Chiar dacă nu am participat la concurs, ziua de astăzi a fost distractivă şi amuzantă”; Carla – clasa a II-a A: „Mi-a plăcut când m-am dat cu trotineta şi că am văzut multe zâmbete”; Lorena – clasa a IV-a A: „Doresc să mai fie organizate astfel de activităţi”; Bianca – clasa pregătitoare: „M-am bucurat că am participat la concursul de trotinete şi mi-au plăcut foarte mult câinii”; David – clasa a IV-a A: „Mi-au plăcut puştile, bastoanele şi scuturile poliţiştilor!”.

Mulţumim conducerii celor două instituţii partenere, directoarei Luminiţa Costea şi comisar-şef dr. Ioan Popa prin implicarea directă a ofiţerilor Biroului de Analiză şi Prevenire din IPJ Covasna şi colaboratorilor.

Echipa de proiect: prof. Luminița Costea – Director Colegiul Național „Mihai Viteazul”; prof. Mioara Dobrilă – Colegiul Național „Mihai Viteazul”; comisar șef de poliție Dr. Ion Popa – Inspector șef IPJ Covasna; comisar de Poliție Toth Sigismund – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Covasna; subcomisar de poliție sociolog George Eduard Zamfir – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Covasna; prof. Doina Gheorghincă, Valeria Păcală, Melania Banciu, Ilyes Ibolya, Gabriela Prundar, Camelia Onofrei, Liliana Laurenţiu, Maria Gavrilă, Stela Matei, Rodica Floroian, Alina Coznean, Sînziana Pârvu, Gina Dornean, Gabriela Calotescu, Georgiana Cristea, Andreea Stroe.

Cea mai senină şi frumoasă perioadă a vieţii este copilăria, când uimirea şi miracolul ne însoţesc în fiecare clipă lăsând în urmă amintiri care ne vor bucura sufletul pentru tot restul vieţii.

Coordonator proiect: Prof. Mioara Dobrilă, CNMV

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.