ACTUALITATE 2 iunie 2021

Control judiciar de 60 de zile pentru condus fără permis, infracțiune repetată și depistată și în Germania

de Iulia Drăghici - Taraș | 2100 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 40 de ani este sub control judiciar timp de 60 de zile pentru că a fost prins de polițiști în repetate rânduri la volan, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat și că acesta a mai săvârșit acest gen de infracțiuni și pe teritoriul Germaniei. 

La data de 29.05.2021, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe strada Mică din municipiu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani.

Bărbatul a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt confirmat de verificările efectuate de polițiști.

Bărbatul era cercetat anterior într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, polițiștii au constatat că acesta a mai săvârșit acest gen de infracțiuni și pe teritoriul Germaniei.

Având în vedere cele constatate, față de bărbatul de 40 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 30.05.2021, față de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de IPJ Covasna. 

Cercetările sunt continuate de oamenii legii sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„Precizăm că reținerea pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, mai transmit polițiștii. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.