ACTUALITATE 11 mai 2018

Controale și amenzi privind siguranța alimentelor

de Geanina Lupșa | 914 vizualizări

9 amenzi în valoare de 20000 de lei aplicate de OPC în mai puțin de o lună

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna(C.J.P.C.) a derulat în perioada 19 martie-6 aprilie  o sesiune de control în ceea ce privește calitatea produselor alimentare comercializate (produse din carne, produse de panificație și patiserie, ouă). Au fost vizate atât unitățile comerciale din mediul urban, cât și cele din mediul rural și au fost aplicate 9 amenzi în valoare de 20000 lei.

Conform unui comunicat de presă, la un magazin din Sânzieni, s-au găsit expuse la vânzare produse de patiserie cu data durabilității minimale depășită, abatere pentru care a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 5000 de lei, iar produsele cu deficiențe au fost oprite de la comercializare.

Produse din ciocolată expirate s-au găsit și la o unitate comercială din Calnic și la una din Arcuș. Pentru fiecare unitate s-a aplicat o amendă în valoare de 4000 de lei.

Amenzi în valoare de 1000 de lei s-au aplicat și pentru o unitate din Întorsura Buzăului și Arcuș, din cauza lipsei autorizației de funcționare emisă de DSVSA.

În total, în perioada 19 martie-6 aprilie s-au efectuat controale la 56 de unități comerciale din județ și s-au aplicat 9 amenzi în valoare de 20000 de lei și 10 avertismente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.