ACTUALITATE 13 mai 2011

Controale OPC pe plante și flori

de Monica Vrânceanu | 99 vizualizări
Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) Covasna a efectuat în ultima perioadă o serie de controale ce au vizat verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea florilor, plantelor de apartament și de grădină, a ornamentelor florale și a altor materiale destinate întreţinerii acestora. Directorul coordonator al OPC Covasna, Magdalena Rigo, a declarat că au fost controlați 18 operatori economici, valoarea

Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) Covasna a efectuat în ultima perioadă o serie de controale ce au vizat verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea florilor, plantelor de apartament și de grădină, a ornamentelor florale și a altor materiale destinate întreţinerii acestora.

Directorul coordonator al OPC Covasna, Magdalena Rigo, a declarat că au fost controlați 18 operatori economici, valoarea produselor cu abateri ridicându-se la 3.038 de lei.

Din datele oferite de conducerea OPC Covasna, la un operator economic din Sfântu- Gheorge s-a constatat existenţa la comercializare a produselor fără să fie specificate denumirile lor, în vreme ce alt agent comercializa o serie de produse fără ca acestea să fie însoţite de recomandări de îngrijire şi păstrare.

La alți operatori economici din Sfântu-Gheorghe, Târgu-Secuiesc şi Lunga  s-a constatat existenţa la comercializare a produselor fără recomandări de plantare şi întreţinere și s-a aplicat câte o amendă de 1.000 de lei.

Un alt operator economic comercializa produse fără a avea toate informaţiile traduse în limba română, în vreme ce alții comercializau produse fără a avea indicate preţul pe unitatea de măsură.

În total au fost controlate 18 unităţi, iar la 14 dintre acestea s-au constatat abateri de la prevederile legale. Au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3.700 lei şi 5 avertismente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
EU SUNT, 14 mai 2011
bine ca florile sunt mai importante..... decat alimentele...rusine!!!mergeti si faceti controale la alimentare la magazine ca nu mancam flori...eu cred ca sanatatea e mai importanta,decat o informatie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.