ACTUALITATE 8 mai 2014

Controale la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 226 vizualizări

Inspectorii Ministerului Sănătății și cei ai CAS Covasna nu au găsit deocamdată nereguli

După scandalul de la Spitalul de Arși din București, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au întocmit o listă cu acele unități sanitare care trebuie controlate. Printre acestea se numără și Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

„Delegația venită în control verifică modalitatea de internare, modul de completare a foilor de observaţie și perioada de internare a pacienţilor aferente primului trimestru al acestui an. Eu cred că nu avem probleme de genul celor găsite la Spitalul de Arși din București, eu nu știu să existe sau să fi existat asemenea probleme la unitatea noastră” – ne-a declarat managerul spitalului, András-Nagy Róbert. Acesta a precizat că acțiunea de control va continua și în zilele următoare și va fi finalizată cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

În opinia managerului, pe lângă controale ar fi nevoie și de mai mulți bani alocați spitalelor, pentru ca acestea să poată funcționa în condiții decente.

Controalele la spitalele din țară au început după ce în urmă cu câteva săptămâni au fost găsite nereguli majore la Spitalul de Arși din Capitală, unde mai multe cadre medicale făceau bani frumoși prin efectuarea unor operații estetice pe baza unor diagnostice false, astfel încât intervențiile să fie decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. În urma acestor descoperiri mai mulți medici și asistente sunt cercetați penal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
andrei, 23 iulie 2015
doctori nebuni,porci,tigani
andrei, 23 iulie 2015
doctorii astia nu stie sa aiba grija de oameni.Ii lasa sa moara.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.