ACTUALITATE 21 februarie 2016

Consiliul Local Sfântu Gheorghe, solidar cu primarul Antal Árpád

de Iulia Drăghici - Taraș | 1052 vizualizări

Viceprimarul Sztakics Eva a preluat atribuţiile primarului, aflat sub control judiciar

Consiliul Local Sfântu Gheorghe s-a reunit vineri într-o şedinţă extraordinară în care a decis, în unanimitate, ca atribuţiile de primar să îi revină viceprimarului Sztakics Éva, primarul Antal Árpád fiind sub control judiciar timp de 60 de zile, la solicitarea DNA. În cadrul întâlnirii, consilierii s-au declarat solidari cu primarul Antal Árpád.

„Vreau să subliniez faptul că primarul oraşului Sfântu Gheorghe este în continuare Antal Árpád. Eu o să desfăşor activitatea care trebuie desfăşurată pentru funcţia de primar, dar rămân tot viceprimar. Nu am avut niciodată vreo intenţie să devin primar şi nu am astfel de ambiţii”, a declarat Sztakics Éva în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local.

„În ciuda tuturor contrelor din şedinţele de comisii sau din plen, uneori chiar din media, mai dure sau mai puţin dure, ar trebui cu toţii să nu uităm că visele acestui om numit Antal Árpád au schimbat în bine acest oraş. Le cer tuturor colegilor mei din Primărie, din Consiliu şi oamenilor din Sfântu Gheorghe, să îşi aducă aminte cum arăta oraşul în 2008 înainte să vină la Primărie Antal Árpád. Sper să vină cât mai repede un răspuns, oricare ar fi el, pentru că până la urmă orice trecere a timpului fără a avea un răspuns foarte clar, nu poate decât să agraveze lucrurile şi să ducă spre supoziţii care nu îşi au locul”, a declarat în cadrul şedinţei extraordinare, consilierul local PNL Mădălin Guruianu.

Rodica Pârvan, consilier local din partea PSD, a luat cuvântul la şedinţă continuând în aceeaşi notă solidară: „Să ştiţi că sunt unul dintre oamenii care nu s-a bucurat de ceea ce s-a întâmplat. Sunt alături de omul Antal Árpád. Cred că va avea puterea să treacă peste acest episod. Îl aşteptăm să vină alături de noi. Probabil aşa i-a fost scris. Eu sunt fatalistă şi cred că fiecare dintre noi trebuie să treacă prin bune şi prin rele. Suferinţa ne căleşte. Sperăm să treacă cu bine, să îşi reia activitatea şi să aibă puterea necesară să vină la această masă. Suntem alături de el”.

„Îi transmitem că suntem alături de el şi că ştim că nu este niciun act de corupţie. Suntem o echipă şi vom continua munca aşteptându-l pe Antal Árpád”, a completat şi viceprimarul Tischler Ferenc.

Primăria continuă procesul cu Curtea de Conturi

„Luni o să convoc o şedinţă cu şefii departamentelor pentru a stabili priorităţile. Chiar dacă o parte din priorităţi îmi sunt cunoscute, o altă parte se aflau în subordinea directă a primarului. Avem o perioadă foarte grea în faţă pentru că trebuie să ţinem cont şi de organizarea Zilelor Sfântu Gheorghe. Ştim ideile lui Antal Árpád şi o să continuăm să punem în aplicare viziunea lui”, a declarat Sztakics Éva.

Mai mult, aceasta a mai punctat că miercuri va mai convoca o şedinţă de Consiliu Local. „Este necesar că contestăm procesul contra Curţii de Conturi, pe care în primă fază l-am pierdut şi pentru care este şi cercetat primarul. Consider absolut necesară contactarea unei firme de avocatură care are viziuni şi posibilităţi mult mai largi decât juriştii Primăriei, pentru apărarea cauzei”.

Viceprimarul Sztakics Éva a declarat că Antal Árpád s-ar putea întoarce la Primărie mai devreme de 60 de zile dacă „se va da înţelegere faptului că nu s-a comis nici o faptă nelegală, că acei bani au fost cheltuiţi aşa cum a fost aprobat de către Consiliu şi conform destinaţiei. Eu sper ca această perioadă să fie chiar şi mai scurtă”.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, se află sub control judiciar din 18 februarie pe o perioadă de 60 de zile. Edilul este cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de „utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, potrivit comunicatului DNA.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
popescu san, 23 februarie 2016
Ce ar fi sa fim solidari cu toti hotii, violatorii, criminalii pentru ca trec printr-o perioada grea? Daca a furat, sa faca bine sa plateasca si sa fie responsabilizat pentru ce a facut. Daca nu, se citeste integral
lili, 23 februarie 2016
"Consider absolut necesară contactarea unei firme de avocatură care are viziuni şi posibilităţi mult mai largi decât juriştii Primăriei, pentru apărarea cauzei”. Recunosc, nu am citit citeste integral
aaa, 22 februarie 2016
Urmeaza Tamas Sandor?
pitagora, 22 februarie 2016
Contactarea sau contRactarea unei firme de avocatura? Pe ce bani? Sper ca nu p-ai mei,ca iar vine curtea de va leaga. Si apoi solidaritatea asta va tine si cand o fi de recuperat?
costel_cel_chel, 22 februarie 2016
BV LILI, 10* BINE SPUS
rel, 22 februarie 2016
Din 90 si pana azi nu udmr a fost la primaria care are 100% angajati ai udmr si pcm, sau cum le-o zice?
lili, 22 februarie 2016
Rodina Parvan(PSD, evident!!!): "Probabil aşa i-a fost scris." ??! I-a fost scris sa fure, doamna sau cum?! LEGEA si coruptia nu va spun nimic?! Daca in final Antal Arpad va fi condamnat cu probe, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.