ACTUALITATE 22 iunie 2015

Concursurile Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă – Chichiş 2015

de Covasna Media | 189 vizualizări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna, a organizat şi desfăşurat concursurile profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă – faza judeţeană, în data de 21 iunie, în comuna Chichiş, la care au participat 10 echipaje de pompieri voluntari.

Concurs pompieri voluntari iunie 2015 - 1

Întrecerea a constat în executarea corectă şi într-un timp cât mai scurt a probelor de concurs care au rămas aceleaşi ca în anii precedenţi: Pista cu obstacole pe 100 m, Dispozitivul de intervenţie şi cea mai spectaculoasă dintre toate probele, Ştafeta 4 x 100 m.

A fost un concurs unde fiecare echipa participantă a avut posibilitatea de a demonstra pe deplin nivelul pregătirii sale. În funcţie de munca în echipă, experienţa, viteza şi îndemânarea concurenţilor, clasamentul final a arătat astfel: Locul I – Chichiş; Locul II – Ozun; Locul III – Boroşneu Mare, sat Leţ; Locul IV – Valea Crişului; Locul V – Breţcu; Locul VI – Zagon; Locul VII – Dalnic; Locul VIII – Reci; Locul IX – Hăghig; Locul X – Ghidfalău.

Pe lângă cupele mult râvnite, pe masa juriului a tronat o cupă a Fairplay-ului, menită să marcheze respectarea loială a regulilor din acest domeniu, precum şi în memoria domnului Váncsa György sau Gyuri bacsi, așa cum era cunoscut de colegii de breaslă, care s-a stins din viaţă în acest an. Cupă care a ajuns în palmaresul pompierilor voluntari din localitatea Valea Crişului, echipa de suflet a fostului veteran național în ale „pompieritului voluntar”. Toţi concurenţii au primit diplome de participare, diplome de merit, cupe şi medalii, precum şi premii în bani.

Ca orice organizator, ne dorim ca şi pe viitor să promovăm spiritul voluntariatului prin astfel de competiţii, echipele concurente să evolueze astfel încât judeţul Covasna să devină o prezenţă continuă la etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă şi nu în ultimul rând, ne dorim ca voluntarii noştri să îşi ducă la îndeplinire rolul pe care îl au în societate într-un mod cât mai profesionist!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.