ACTUALITATE 7 decembrie 2016

Concerte de Crăciun la Centrul de Cultură Arcuş și TAM

de Iulia Drăghici - Taraș | 355 vizualizări

Afis Concerte de CraciunCentrul de Cultură Arcuş aduce la Sfântu Gheorghe, în 9 și 10 decembrie, două concerte de excepţie cu ocazia sărbătorilor de iarnă, susţinute de studenţi ai Universităţii Naționale de Muzică din București. Evenimentele sunt coordonate artistic și prezentate de Ecaterina Stan. Vineri, la sala de concerte a Centrului de Cultură Arcuș (str. Oltului, nr.6), are loc un recital de pian, iar sâmbătă, la Teatrul Andrei Mureșanu, va fi prezentat cu concert de canto.

Pianistul Ionuț Diaconu, student în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa conferenţiar universitar dr. Vlad Dimulescu, laureat cu premiul I la ediția din acest an a Festivalului de muzică maghiară organizat de Institutul Balassi din București, prezintă un program care cuprinde Johannes Brahms: Rapsodia opus 79, nr. 2 în Sol minor, Franz Liszt: Poloneza nr. 2, în Mi major, Ludwig van Beethoven: Sonata Waldstein, partea I, Béla Bartók: Sonata op 80, partea I, Serghei Rachmaninov: Preludiul nr. 2, în Do diez minor, Alexandr Scriabin: Preludiul op 11 nr. 10, în Do diez minor, Alexandr Scriabin: Studiul op 2 nr. 1, în do diez minor.

Recitalul de pian începe la ora 18, iar intrarea la eveniment costă 5 lei.

Concertul de canto din 10 decembrie îi aduce la TAM, de la ora 18, pe Denisa Alecu (anul al III-lea), soprană, Denisa Bozoancă (anul al II-lea), mezzo-soprană, Cristian Prăjescu (anul I), tenor, toţi studenți la clasa cadru didactic asociat dr. Angela Șindeli de la Universitatea Națională de Muzică din București. Aceştia sunt acompaniaţi de pianista Mihaela Neacșu.

Programul conţine 30 de piese, printre care şi George Ștefănescu - Mândruliță de la munte (Denisa Alecu, soprană), Piotr Ilici Ceaikovski - Net tolko (Denisa Bozoancă, mezzo-soprană), Ernesto De Curtis - Torna a surriento (Cristian Prăjescu, tenor) şi altele, dar şi câteva piese cu negativ, cum ar fi Horia Moculescu - De-ai fi tu salcie la mal, Bogdan Cristinoiu - Un actor grăbit, Laura Stoica - Mai frumoasă.

Biletul de intrare la concert costă 10 lei.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.