ACTUALITATE 14 iunie 2017

Comunitatea romă din Ciucului, vizată de un proiect al Primăriei Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 869 vizualizări

Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe au aprobat în ședința extraordinară de miercuri, 14 iunie, participarea municipiului Sfântu Gheorghe ca lider într-un proiect care prevede integrarea socio-economică şi combaterea sărăciei în comunitatea marginalizată romă din Cartierul Ciucului.

„Proiectul a fost deja prezentat Consiliului Local anul trecut, când a fost o primă sesiune de finanțare, dar nu am reușit atunci să predăm proiectul. E foarte complicat și foarte puțini din țară au reușit, de aceea au rămas bani și a urmat un al doilea termen, pentru care ne pregătim acum”, a declarat viceprimarul  Tóth-Birtan Csaba în prezentarea susținută în fața consilierilor.

Dacă va fi aprobat spre finanțare europeană, bugetul total al proiectului ar urma să fie de peste 13,7 milioane de lei, contribuția municipiului Sfântu Gheorghe fiind de peste 174.000 de lei și alți peste 20.600 de lei  - contribuția Școlii Gimnaziale  „Gödri Ferenc” din oraș, partener al proiectului.

În rândul partenerilor se mai numără: Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională CREFOP din București, Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România Filiala Sfântu Gheorghe, Asociația „Caritas - Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia, Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe și Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna.

„Obiectivul general al proiectului constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată din cartierul Ciucului, Municipiul Sfântu Gheorghe, prin implementarea de măsuri integrate în domeniile: educație, locuire, ocupare, servicii medicale și sociale, domeniul juridic și în domeniul combaterii discriminării și promovării multiculturalismului, pentru un număr de 560 de persoane din care 168 vor aparține minorității rome. (...) În urma implementării proiectului, se va asigura sustenabilitatea măsurilor acordate grupului țintă cel puțin 6 luni, precum și monitorizarea evoluției persoanelor din grupul țintă, toate acestea având ca scop obținerea unui efect pozitiv pe termen lung. Prin intermediul proiectului cel puțin 112 persoane vor dobândi o calificare, aspect cu impact pe termen lung, aceștia având oportunitatea de a se integra pe piața muncii având calificarea necesară”, arată proiectul care va fi propus spre finanțare de Primăria Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.