ACTUALITATE 23 iunie 2015

Comunicat de presa / Strategia Naţională de Apărare

de Covasna Media | 117 vizualizări

După ce la nivelul comisiilor parlamentare pentru Apărare, Ordine publică şi Siguranţă Naţională am reuşit să obţinem consensul politic si a fost votata in unanimitate, Strategia Naţională de Apărare a fost adoptata astăzi, 23 iunie, in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputaţilor cu 282 voturi pentru, o abţinere si un vot împotrivă.

Pentru prima oara un astfel de document strategic este prezentat de preşedintele României, asa cum este obligat de Constituţie, in primele şase luni de mandat si reprezintă maniera extrem de serioasa si riguroasa a felului in care preşedintele Klaus Iohannis înţelege sa îşi îndeplinească mandatul.

Strategia Naţională de Apărare menţionează în premiera, in aria de ameninţări la adresa securităţii statului corupţia, ca potenţial flagel şi factor destabilizator. Exemplul ucrainean ne-a demonstrat cât de important este ca statul să se sprijine pe instituţii puternice, independente, nemăcinate de corupţie. Romania a înţeles acest mesaj, iar Partidul Naţional Liberal sprijină ferm independenţa justiţiei şi consolidarea statului de drept, aprobând toate cererile justiţiei în Parlament şi susţinând programul preşedintelui Klaus Iohannis în aceste sens.

Strategia aduce în discuție un concept nou adaptat noilor realități, cel de securitate națională extinsă. Securitatea națională nu este privită doar prin perspectiva apărării, ci prin evaluarea aspectelor care țin de ordine publică, economie, infrastructură, educație, sănătate, demografie, mediu și care au impact asupra securității naționale.

Strategia Naţională de Apărare este un câştig pentru noi toţi, un document care raspunde integrat noilor riscuri si ameninţări cu care se confrunta Romania. Le mulţumesc tuturor colegilor mei parlamentari care şi-au dat votul in favoarea acestui document strategic.

Senator PNL de Covasna

Marius Lucian Obreja

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.