ACTUALITATE 11 august 2022

Comuna Reci a depus 5 proiecte prin PNRR

de David Leonard Bularca | 790 vizualizări

Programul Național de Redresare și Reziliență (PNNR) ar putea să ajute autoritățile din Reci în reabilitarea a două blocuri din localitate și a trei instituții publice, precum și la actualizarea Planului Urbanistic General (PUG), spune primarul Dombora Lehel. 

„La PNRR avem depuse cinci proiecte. Reabilitarea termică a blocurilor, sunt două blocuri, chiar în centrul satului. Eu zic că se va schimba aspectul centrului în mai bine și mai frumos. Am depus cerere de finanțare pentru actualizarea planului urbanistic general. Dacă avem cadastrarea generală făcută, noi avem acum un suport topografic extrem de detaliat, și acum putem să facem o lucrare care chiar să țină 10 ani și să fie de actualitate. Avem acum situații în care limita de intravilan traversează curțile, spatele curții e extravilan, din când în când mai taie și o casă și întâmpinăm probleme la eliberarea autorizațiilor de construcție, că omul știa că are teren intravilan și când ne uităm pe hărți e extravilan. Deci așa ceva nu se poate. Avem speranțe mari că prin PNRR vom putea rezolva această situație și o să pot să zic că prin PNRR suntem la zi. Mai avem trei clădiri publice de reabilitat prin PNRR: căminul din Aninoasa, clădirea fostului consiliu din Aninoasa și școala din comună”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul.

În septembrie, autoritățile vor mai depune două proiecte, tot în cadrul PNRR. 

„O să mai depunem, pentru că au rămas bani, pentru că vreo 900 de primării din toată țara nu au depus proiecte. Am înțeles că în septembrie va fi încă un apel de proiecte. Acolo o să depunem grădinița din Reci și școala din Aninoasa. Deci, dacă totul merge bine, cam toate clădirile publice o să fie reabilitate”, a explicat Dombora Lehel, care a punctat și că „pe PNRR este o componentă, fonduri locale. Acolo sunt prealocări, deci sume garantate, 324 de mii de euro per comună. Acolo am făcut să ne încadrăm, deci fix la eurocenți ne-am încadrat”. 

Tot la capitolul proiecte, pentru comuna Reci au fost declarate eligibile trei proiecte prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, care se ridică la o sumă totală de peste 36 de milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.