Comorile Secuimii, prezentate în panorame de 360 de grade
Site-ul www.virtualszeklerland.ro devine astfel cel mai impresionant de acest gen la nivelul autorităţilor publice din Covasna și Harghita
Consiliul Județean Covasna a lansat ieri, împreună cu CJ Harghita, pagina web www.virtualszeklerland.ro, o lucrare care prezintă comorile naturale, arhitecturale, istorice și mai ales turistice ale judeţelor Covasna şi Harghita.
Pagina web a fost realizată în limbile română, maghiară și engleză, prin panorame sferice de 360 de grade, una dintre cele mai moderne tehnologii de prezentare actuale, devenind astfel cel mai impresionant site de acest gen la nivelul autorităților publice din Covasna și Harghita.
La lansarea paginii au luat parte președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, cel al CJ Harghita, Borboly Csaba, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. Cei trei au subliniat importanța unui astfel de site pentru Ținutul Secuiesc, mai ales din punct de vedere turistic, arătând că în această investiție - care până acum se ridică la 40.000 de lei, se dorește și implicarea județului Mureș.
„Folosim toate posibilitățile, chiar și pe cele mai moderne, pentru a promova frumusețile Ținutului Secuiesc. Site-ul este unul foarte interesant, iar în trei săptămâni a fost deja vizitat la modul „clandestin” de 77.000 de oameni, cei mai mulți din Ungaria, dar și din alte țări. Vrem să atragem turiști, nu doar să ne minunăm de frumusețea Ținutului Secuiesc”, a declarat Tamas Sandor cu privire la modernul site.
Site-ul este asemănător paginilor de Internet ale marilor muzee ale lumii și îi plimbă practic pe vizitatori în cele mai frumoase locuri din Covasna și Harghita. Deocamdată au fost incluse pe acest site 24 de atracții turistice ale celor două județe, redate în peste 300 de imagini - parcuri, mănăstiri, străzi, muzee, dispunând totodată și de o hartă și de scurt istoric al atracțiilor. Imaginile site-ului, care prezintă printre altele mănăstirile de la Toplița și Barcani, Muzeul Național Secuiesc, Parcul Central din Sfântu Gheorghe, Muzeul de la Cernat sau Cetatea Miko, permit apropierea și depărtarea obiectivelor fără a se pierde din claritate.
Potrivit autorităților județene din Covasna și Harghita, pagina web care prezintă „comorile” Secuimii va fi completată periodic, dorindu-se un dinamism și o perfecționare continuă. De-a lungul anilor, la nivelul județului Covasna au mai fost inițiative de acest gen, care-și propuseseră să scoată în evidență frumusețile deosebite ale Ținutului Secuiesc, însă acestea nu au rezistat timpului, nereușind să se impună în lumea virtuală.