ACTUALITATE 10 februarie 2012

Colac de salvare pentru Sepsi BC

de Székely Emőke | 48 vizualizări

Federaţia Română de Baschet intervine pentru salvarea de la retrogradare a echipei feminine de baschet din Sfântu Gheorghe.

Federația Română de Baschet, Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe se gândesc la salvarea echipei feminine de baschet Sepsi BC. Șefii celor trei instituții s-au întâlnit ieri pentru a găsi o soluție ca emblema de acum câţiva ani a orașului, echipa Sepsi BC, să termine cumva campionatul în Divizia A.

Federația caută portițe

Președinta Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, spune că se caută portițele prin care Sepsi BC ar putea termina sezonul acesta în Divizia A. „Ținem la baschetul din Sfântu Gheorghe și facem tot posibilul de a salva echipa. Sunt însă legi care trebuie respectate de toată lumea. În cursul zilei de vineri se va reuni Biroul Federal Executiv și vom discuta posibilele soluții. Continuarea campionatului este condiționată de finanțare. Juridic, în cazul în care clubul nu a depus proiect, finanțarea se poate acorda mai greu” – a declarat Carmen Tocală.

Fondul primarului ar putea merge la echipă

Primarul Antal Árpád dispune de o sumă de bani pe care îi poate direcționa unde dorește. În cazul sportului, această sumă este de 100 de mii de lei, bani pe care Antal Árpád i-ar da echipei pentru ca aceasta să supraviețuiască în acest sezon. „Acum trei săptămâni am propus conducerii clubului un ajutor și anume o sumă de bani minimă, pentru cheltuieli prin care să rămână în Divizia A. Clubul însă nu a depus proiect la Consiliul Local pentru finanțare, așadar am reziliat contractul cu Sepsi BC. Acum o săptămână s-a decis retragerea din Divizia A. Noi ne-am îndeplinit întotdeauna obligațiile din contract și vrem să avem în continuare echipă de baschet care să joace finale, să câștige cupe și campionate. Noi suntem deschiși în a sprijini echipa în continuare” – a declart primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

CJ va da bani din toamnă

Consiliul Județean Covasna a spus prin vocea președintelui Tamás Sándor că va sprijini echipa Sepsi BC cu două condiții: performanță și decontarea sumelor primite. Sepsi BC nu a depus proiect pentru anul acesta la CJ, așadar nici de aici nu poate primi bani. Din toamnă situația ar putea fi alta, întrucât CJ și CL doresc construirea unei echipe proprii. „Dorim în continuare să sprijinim echipa. În primul rând este nevoie de detensionarea situației create, după care ne vom gândi la o formă juridică în care echipa de baschet să aparțină de Consiliul Județean Covasna și Consiliul Local Sfântu Gheorghe, pentru că în forma actuală nu se poate merge mai departe. În bugetul CJ de anul acesta este în rezervă o sumă pentru înființarea unei noi forme juridice a echipei” – spune Tamás Sándor.

Mingea e la club

Sepsi BC a depus deja cererea de retragere din Divizia A. Echipa are momentan șapte jucătoare și șase meciuri amânate. Federația consideră partidele nejucate ca fiind amânate tocmai pentru a mai da o șansă de recuperare și de supraviețuire în Divizia A în speranța că de la anul meciurile Sepsi BC vor aduce din nou sute de spectatori în tribune. Președintele clubului, Vass Ildikó, nu a fost prezentă la conferința de presă de ieri, dar primarul Antal Árpád afirmă că „mingea este la club”, iar cei de la Consiliul Local așteaptă un răspuns în vederea continuării discuțiilor și a găsirii soluțiilor necesare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.