ACTUALITATE 30 iunie 2014

Clubul Rotary sărbătorește 109 ani de existență prin lansarea a 109 lampioane

de Székely Emőke | 183 vizualizări

Marți seara cerul va fi plin de luminițe în toată lumea, și asta pentru că toate Cluburile Rotary din lume vor lansa lampioane cu ocazia împlinirii a 109 ani de existență.

„Invităm cetățenii din Sfântu Gheorghe să ni se alăture la acest eveniment de sărbătoare și să participe la lansarea a 109 lampioane, eveniment ce va avea loc marți de la ora 22 în fața Parcului Central. Prin lansarea acestor lampioane sărbătorim 109 ani de existență a Clubului Rotary, iar evenimente similare vor avea loc în toată lumea” – ne-a declarat președintele Rotary Club Sfântu Gheorghe, Fülöp László.

În prezent Clubul din Sfântu Gheorghe are 22 de membri care sunt activi la nivel local, aceștia fiind oameni de afaceri care contribuie permanent la programele Clubului cu donații și implicare în acestea.

Clubul Rotary Sfântu Gheorghe face parte din familia cluburilor rotariene din țară, acestea fiind parte a Districtului Rotary 2241, care acoperă România și Republica Moldova. Rotary este o organizaţie mondială, ce grupează peste 1,2 milioane de reprezentanţi ai elitei profesionale, de afaceri şi lideri ai comunităţilor locale. Primul club Rotary din lume a luat fiinţă la Chicago, în 23 februarie 1905, la iniţiativa lui Paul Harris, un avocat care a reuşit să grupeze într-un club profesional spiritul de prietenie pe care l-a simţit în micul oraş al tinereţii sale. Numele Rotary derivă din practica de început a rotaţiei locaţiei întâlnirilor, între sediile membrilor clubului. Rotary Club Bucureşti s-a înființat în 8 aprilie 1929, fiind cartat de Rotary International la data de 20 mai 1929. Preşedintele fondator a fost Christian Penescu Kertsch. În 1938, mişcarea rotariană din România a fost întreruptă printr-un decret al Regelui Carol al II-lea prin care s-a dispus încetarea activităţii oricăror asociaţii de persoane. Renaşterea Cluburilor Rotary în România a început în 1992, cu sprijinul rotarienilor francezi, când a fost re-cartat Clubul Rotary Bucureşti, a cărui vechime este de peste 80 de ani, conform evidențelor Rotary International.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.