ACTUALITATE 6 ianuarie 2014

Clădirea Primăriei Sfântu Gheorghe va fi cosmetizată

de Monica Vrânceanu | 604 vizualizări

Autorităţile locale vor investi şi în achiziții imobiliare

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au creionat deja o parte dintre lucrările și investițiile pe care și le-au propus pentru acest an, iar acestea se axează atât pe achiziții cât și pe lucrări de reabilitare și dezvoltare. Și chiar dacă mai este destulă vreme până la definitivarea bugetului local pe acest an, autoritățile sunt încrezătoare în posibilitățile de a finanța viitoarele proiecte, mai ales pe cele mai mici.

Sala Kamara va fi cumpărată de la Proiect Covasna

Astfel, Primăria Sfântu Gheorghe intenționează să achiziționeze, în acest an, Sala Kamara, situată în clădirea Proiect Covasna din cartierul Simeria. Decizia a fost luată în cadrul ultimei întruniri a Consiliului Local, urmând ca autoritățile locale să plătească din fonduri proprii respectiva sală. Spațiul, care are mărimea și capacitatea unei săli studio, este folosit de mai multă vreme de către Teatrul Tamási Áron, atât pentru repetiții cât și pentru spectacole. Amenajată deja în concordanță cu cerințele unei săli de spectacole, Sala Kamara ar urma să fie utilizată în continuare atât de către Teatru cât și cu ocazia unor alte evenimente culturale. Proiect Covasna a prezentat deja administrației locale o ofertă de preț, însă aceasta nu a fost făcută publică deocamdată, urmând să aflăm suma finală după negocieri.

Începe investiția pentru Sapientia

O sumă a fost însă făcută publică în cazul unei alte investiții: cea a amenajărilor exterioare pentru viitorul sediu din Sfântu Gheorghe al Universității Sapientia. A fost realizată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru amenajările exterioare ale sediului, iar pentru aceste lucrări s-au alocat deja 100.000 de lei. Potrivit înțelegerii dintre autoritățile locale și Universitate, aceasta din urmă își va găsi găzduire în clădirea fostului Grup Școlar Gámán János (Liceul Agricol), care din 2011 nu mai a mai fost folosită în niciun sens.

Primăria se înfrumusețează

O altă investiție pe care Primăria o dorește în acest an se referă la continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii autorităților locale. După ce în urmă cu câțiva ani au fost refăcute birourile din clădirea Primăriei și s-au modernizat sistemele de închidere a ușilor, acum a sosit vremea modernizării intrării în instituție. Viceprimarul Sztakics Éva a declarat că zona de intrare în Primărie se află într-o stare destul de precară, nefiind potrivită unei instituții, mai ales din punct de vedere al aspectului. Municipalitatea dorește ca lucrările să înceapă cât mai repede, astfel că în aceste zile se va demara procedura de achiziție publică pentru acestea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.