ACTUALITATE 1 iulie 2011

CJ Covasna cumpără imobile la Malnaş

de Székely Emőke | 60 vizualizări
"Nu putem reda faima de altă dată a staţiunii Malnaş Băi, dar putem să mişcăm turismul în această zonă" - a spus preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, la şedinţa ordinară de ieri, după ce consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate proiectul de hotărâre cu privire la achiziţionarea unor imobile aflate în Malnaş Sat şi Malnaş Băi. Preţul total al imobilelor este de 300.000 euro, din care jumătate

"Nu putem reda faima de altă dată a staţiunii Malnaş Băi, dar putem să mişcăm turismul în această zonă" - a spus preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, la şedinţa ordinară de ieri, după ce consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate proiectul de hotărâre cu privire la achiziţionarea unor imobile aflate în Malnaş Sat şi Malnaş Băi.

Preţul total al imobilelor este de 300.000 euro, din care jumătate va fi plătit de către Consiliul Judeţean Covasna, iar cealaltă jumătate de către Consiliul Local Malnaş. După cumpărare, imobilele vor intra în domeniul privat al judeţului Covasna şi în administrarea CJ Covasna respectiv în domeniul privat al comunei Malnaş şi în administrarea Consiliului Local în cotă parte de 1/2 pentru fiecare coproprietar.

Comuna Malnaş a dorit achiziţionarea acestor imobile încă din anul 2007, dar neavând suma necesară, proiectul s-a amânat. Pe atunci terenul şi construcţiile de pe acesta au fost evaluate la 700.000 de euro. Negocierile au fost reluate anul acesta, când Consiliul Judeţean a decis că va suporta o parte din cheltuielile de investiţie, mai ales că aceste terenuri se află în imediata apropiere a construcţiilor din programul "Drumul apelor minerale".

În data de 17 iunie s-a întrunit comisia de negociere numită de către CJ Covasna, din care au făcut parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Henning László, precum şi consilierii Kulcsár-Terza József şi Joós Ştefan. Ei au purtat discuţii de negociere cu reprezentanţii SC T.A. Oltul Sfântu Gheorghe, şi Bălan Roxana Corina Flăvilă. La aceste discuţii a participat şi primarul comunei Malnaş, Kasléder József.

 

300.000 de euro achitaţi în tranşe

Având în vedere faptul că piaţa imobilelor a scăzut în ultimii ani, proprietarii au indicat ca prim preţ suma de 400.000 de euro. Discuţiile au continuat până ce s-a ajuns la suma de 300.000 de euro fără TVA, iar reprezentanţii SC TA Oltul au fost de acord, singura condiţie pusă în acest sens fiind ca suma să fie achitată integral. Primarul comunei Malnaş le-a explicat proprietarilor că în momentul de faţă administraţia publică locală nu poate să plătească întreaga sa cotă parte. El a propus ca 60.000 de euro să fie plătiţi acum, iar restul de 90.000, până în mai 2012, iar reprezentanţii SC TA Oltul au fost de acord cu această propunere.

Societatea avea de altfel o datorie de 20.000 de euro către Consiliul Local Malnaş, datorie pe care, spune primarul Kasléder József, a achitat-o în cursul acestei săptămâni.

Suprafaţa totală a imobilului este de 3.1 hectare, pe care se află un hotel, un restaurant, precum şi câteva construcţii anexe. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, s-a arătat mulţumit de rezultatul negocierilor şi a spus că urmează ca şi băile şi mofeta din Malnaş să fie renovate şi modernizate.

Foto: panoramio.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.