ACTUALITATE 28 aprilie 2022

Cine sunt câștigătorii ediției 27 a Sărbătorii Ouălor Roșii de Paști

de David Leonard Bularca | 979 vizualizări

Sărbătoarea Ouălor Roșii de Paști, devenită tradiție la Întorsura Buzăului, s-a aflat marți, 26 aprilie, la a 27-a ediție. Evenimentul a durat mai bine de trei ore, iar în cadrul concursului de ouă încondeiate au fost înscrise 10 persoane. Publicul a fost unul numeros: în jur de 250 de oameni s-au aflat în sala Căminului Cultural de la Floroaia Mare. 

Clasamentul final al concursului de ouă încondeiate a arătat astfel, conform organizatorilor:

Locul 1: Vasilica Despa;

Locul 2: Florina Despa și Petru Despa (copiii persoanei situate pe locul I);

Locul 3: Ioan Daniel Luca, Ștefania Sporea și Ligia Boricean. 

„Vreau să spun că în anul 1994, când am înființat la Căminul Cultural de la Brădet această sărbătoare, nici nu mă gândeam că va dăinui și iată că a ajuns la a 27-a ediție, sunt foarte bucuros. Trebuia să fie a 28-a chiar, dar un an în pandemie nu s-a ținut”, ne-a spus organizatorul acestei sărbători, Costică Oltean. 

Deși cei responsabili se așteptau la un public numeros, chiar și estimările lor au fost depășite. S-au pregătit 210 scaune și toate au fost ocupate. 

„S-a văzut clar că sunt dornici de spectacol, de a ieși efectiv din casă. De aceea a și fost sala plină. Noi am avut puse 210 scaune și a stat lumea și în picioare. Au fost vreo 250 de spectatori. Sigur că s-au bucurat, mai ales că acest festival așa a fost creat de la bun început, o parte religios și o parte folcloric. Partea religioasă a fost asigurată de corul Plai Întorsurean și de Cvintetul Anatoly al Operei din Brașov. Am avut și preoți la deschidere. După acordarea premiilor a început partea de folclor, unde am avut Ansamblul Cununa Carpaților al Casei de Cultură Întorsura Buzăului și dansuri, soliști vocali, soliști instrumentiști. În încheiere am avut-o pe Niculina Stoican, care este o solistă consacrată, foarte cunoscută, a avut și ea un recital timp de o oră. Spectacolul în sine a durat trei ore și jumătate”, a mai spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Costică Oltean. 

Totodată, acesta a oferit mulțumiri Primăriei Orașului Întorsura Buzăului și Centrului Cultural Sfântu Gheorghe pentru sprijinul acordat.

Anul trecut, evenimentul a fost primul festival organizat în pandemie, cel puțin în zona Buzaielor, după cum am scris la acea vreme. Au participat 50 de persoane, iar accesul s-a făcut pe bază de invitație, din cauza restricțiilor pandemice. Totuși, cei care și-au dorit au putut urmări online ediția cu numărul 26 a sărbătorii. 

Mărturii ale celor 27 de ediții ale evenimentului de până acum sunt chiar ouăle care au câștigat concursul din 1994 și până în prezent. Planul organizatorilor declarat cu ani în urmă prevedea ca ele să devină piese centrale ale unei expoziții locale. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.