ACTUALITATE 25 septembrie 2014

Chilieni și Coșeni pot avea sistem de canalizare anul viitor

de Székely Emőke | 88 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că satele Chilieni și Coșeni au fost dezavantajate în ciclul european trecut pentru că nu s-au încadrat nici în proiectele lansate pentru comune, și nici în cele pentru orașe pentru că la acestea din urmă o condiție era aceea că sunt valabile doar orașelor, nu și comunelor aparținătoare.

„Sper ca până la finele anului viitor comunele Chilieni și Coșeni să aibă de asemenea sisteme de canalizare. Momentan căutăm soluții pentru rezolvarea acestei probleme, mai sunt câteva probleme birocratice la Coșeni, însă cred că suntem pe drumul cel bun, și vom reuși să obținem finanțare pentru aceste investiții” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că din 2008 la Sfântu Gheorghe au fost construite sisteme de canalizare pe 31 de străzi unde înainte nu exista așa ceva.

„Vorbim și de străzi din centrul orașului, cum ar fi strada Oltului sau strada Ciucului, unde nu exista sistem de canalizare. Oamenii de aici de multe ori revărsau deșeurile în pârâul Debren, așadar era o problemă” – spune primarul.

Întrebat dacă mai există la ora actuală străzi în municipiul reședință de județ care nu sunt racordate la sistemul de canalizare, edilul a spus da. Este vorba de câteva străzi noi, construite în urma expansiunii orașului, sau străzi unde porțiuni nu sunt ale municipalității, ci ale cetățenilor, dar a dat asigurări că și această problemă va fi rezolvată cât de curând.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.