ACTUALITATE 18 iulie 2011

Chichiş a împlinit 550 de ani

de Székely Emőke | 148 vizualizări

La sfârşitul săptămânii au avut loc Zilele comunei Chichiş, în acest an fiind sărbătoriți 550 de ani de la prima atestare documentară a aşezării. Cu această ocazie s-a ţinut şi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a spus în discursul său de deschidere a Zilelor că prin şirul de vizite efectuate în diferitele comune ale judeţului doreşte să afle cum percep locuitorii viitorul acestei zone.

Sâmbătă, la Casa de Cultură din comună, oficialii locali şi judeţeni au căzut de acord asupra faptului că a fost o decizie înţeleaptă că această comună a făcut parte din programul SAPARD, astfel putând fi construit un drum în valoare de 1,1 milioane euro. Această sumă este mai mare decât bugetul comunei pe doi ani. Tamas Sandor a spus că administraţia judeţeană este dispusă oricând să ajute Chichişul în construirea infrastructurii sau în renovarea unor monumente de patrimoniu. Consiliul Judeţean Covasna a alocat bani şi pentru familiile afectate de inundaţiile de anul trecut, astfel aceşti cetăţeni au primit ajutoarele în timp util. De asemenea, tot cu ajutorul Consiliului Judeţean a fost renovat căminul cultural din localitate.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, urmează să fie terminate lucrările de apă şi canalizare şi sunt şanse reale şi pentru construirea unei creşe.

Cu această ocazie, primarul comunei, Santha Gyula, a felicitat-o pe cea mai în vârstă localnică, Bagoly Erzsebet, în vârstă de 96 de ani, dar a primit diplomă de onoare şi cel mai tânăr locuitor, în vârstă de doar câteva luni.

Au urmat discursuri despre istoria comunei, la care au fost prezenţi şi prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, şi senatorul UDMR, Albert Almos.

Publicul s-a bucurat şi de un bal stradal, precum și de un joc de artificii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.