ACTUALITATE 24 mai 2011

Cercetări DIICOT la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 116 vizualizări
Ofiţerii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Covasna şi DIICOT Braşov au efectuat ieri 12 percheziţii domiciliare în judeţul Harghita, într-un caz instrumentat de cele două direcţii în comun. Purtătorul de cuvânt al DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, a declarat ieri că dosarul cercetat de cei din Braşov şi Covasna vizează un grup criminal organizat, care în anul

Ofiţerii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Covasna şi DIICOT Braşov au efectuat ieri 12 percheziţii domiciliare în judeţul Harghita, într-un caz instrumentat de cele două direcţii în comun.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, a declarat ieri că dosarul cercetat de cei din Braşov şi Covasna vizează un grup criminal organizat, care în anul 2010 a înşelat mai mulţi agenţi economici. Modul de înşelăciune presupunea luarea unor tiruri cu marfă de către cei cercetaţi, sub pretextul de a vinde marfa în favoarea agenţilor economici - produse de uz casnic, articole sportive şi alimentare.

În acest sens, erau constituite societăţi comerciale fantomă, iar astfel se întocmeau documente false, pe baza cărora escrocii nu mai puteau fi traşi la răspundere de către agenţii economici.

Prejudiciul cauzat până în prezent se ridică la 800.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.