ACTUALITATE 4 iunie 2018

Cea mai ingenioasă idee de reabilitare a lacului de la Gară a fost premiată

de Geanina Lupșa | 1339 vizualizări

La concurs au participat 13 ofertanți, 7 candidați individuali și 6 echipe

Decernarea premiului în valoare de 3.500 de lei către echipa câștigătoare a concursului de idei referitoare la amenajarea lacului din zona Gării a avut loc joi, 31 mai, de la ora 12:00, în cadrul unei ședințe a comisiei de evaluare. Soluția echipei câștigătoare, alcătuită din cei doi arhitecți, Bokor Milán și Bölöni Botond, vizează combinarea elementelor sportive cu cele culturale.

Comisia de evaluare, alcătuită din 5 membri (președintele comisei de evaluare Czimbalmos Csaba, Birtalan Csilla, Veress Ildikó, Ambrus-Hlavathy Zsófia, și Csatlós László) a analizat cele 13 idei de proiecte depuse cu privire la reabilitarea lacului din zona gării și a desemnat câștigătoare ideea celor doi arhitecți Bokor Milán și  Bölöni Botond.

Astfel premiul în valoare de 3.500 de lei net a fost dobândit de echipa alcătuită din cei doi arhitecți.

Propunerea acestora are la bază ideea combinării elementelor sportive cu cele culturale.

„Am propus o soluție care combină elementele sportive cu cele culturale, de exemplu, teren de sport sau pistă de alergare, dar și teatru în aer liber, am propus o cafenea nouă pe insulă, care o să fie mai mare, de asemenea, am mărit adâncimea lacului și am micșorat puțin suprafața, am introdus și un centru de vizitare și un turn care să facă vizibil de pe drum toată această zonă”, a spus în cadrul ședinței, câștigătorul Bokor Milán.

„Premiul îl depunem la bancă pentru ani mai grei, pentru zile mai grele”, a mai precizat Bokor Milán.

Administratorul public al orașului, Czimbalmos Csaba se declară mulțumit de faptul că s-a înregistrat un număr de 13 propuneri, majoritatea venind din partea arhitecților, și mulțumește celor ce și-au dat interesul cu privire la ideile de reamenajare a lacului. Potrivit acestuia, autoritățile locale au demarat procedurile birocratice pentru întocmirea proiectului câștigător.

„Mulțumim că au participat, că au găsit timp și putere să lucreze și la un asemenea proiect, pe lângă tot ceea ce fac pentru a-și asigura existența. Suntem bucuroși că 13 ofertanți, arhitecți, în primul rând, au depus proiecte, înseamnă că acest tip de colaborare este viabil. Pe baza acestei idei ce a ieșit câștigătoare, am demarat procedurile birocratice pentru a se întocmi studiile, proiectele, avizele, acordurile, hotărârile, finanțările, licitațiile și tot ceea ce este necesar pentru realizarea lucrării în sine. Ideea o vom folosi, aceasta va fi ideea de bază de transformare a lacului”, a declarat administratorul public al orașului și președintele Comisiei de evaluare, Czimbalmos Csaba, la ședința de joi.

Concursul „Reabilitarea completă a lacului din cartierul Gării” a fost lansat pe data de 13 martie de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Acesta a constat în prezentarea unor idei din partea locuitorilor cu privire la valorificarea lacului.

Programul s-a referit numai la idei, astfel că ofertanții au avut ca sarcină să depună o descriere de maxim 500 de cuvinte și un plan grafic în formatul unui afiș mărimea A1.

În cadrul  concursului de idei pe tema reabilitării complete a lacului din cartierul Gării au fost înscrise 13 proiecte, 7 candidați individuali și 6 echipe, mulți dintre participanți fiind specialiști în domeniu, din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Brașov sau chiar Ungaria.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.