ACTUALITATE 9 august 2012

Cea de a doua ediție e Taberei X-trem – un real succes

de Székely Emőke | 384 vizualizări

Participanții la Tabăra X-trem de anul acesta au avut parte de cinci zile de sporturi extreme, de drumeții, cățărări și ture speologice. Anul acesta Asociația Sepsi ISE a organizat cea de a doua ediție a acestei tabere la care au participat aproape treizeci de tineri din județele Covasna, Harghita și Brașov.

Zile tematice

Organizatorii au pregătit programe bine puse la punct pentru fiecare zi a taberei. Trupa a pornit joi din Sfântu Gheorghe spre Cheile Vârghișului, locul de desfășurare a taberei. Transportul din Vârghiș până în chei s-a produs cu un tractor, iar primul program al taberei a început imediat după sosire. Acesta a fost o drumeţie în pădure, condusă de invitatul Demeter Zoltán din partea Organizaţiei de Natură, Turism şi Speologie „Lumea pierdută”. Vineri a fost zi de cățărare și coborâre, iar sâmbătă au fost ture de speologie. Programele au fost pe placul tinerilor, care încă din prima seară au spus clar pentru ce au venit: unii să vadă cum e să te cațeri, alții nu au fost în viața lor într-o peșteră, dar au fost și participanți care s-au aflat la prima tabără din viața lor. Duminică organizatorii au organizat mai multe activități de tir cu arcul. Unii au tras la țintă, dar concursul pe echipe s-a bucurat și el de un real succes.

Organizare exemplară

După întoarcerea acasă, participanții au căzut de acord asupra faptului că organizarea taberei a fost una foarte bine pusă la punct. Membru al Sepsi ISE, Peter Botond, ne-a spus că anul acesta s-au străduit să îmbunătățească programele din tabără. „Am pus mare accent pe siguranța participanților. Din fericire nu s-au întâmplat incidente, totul a decurs conform planului. A fost de fapt o tabără tradițională, de care poate își aduc aminte cu plăcere părinții noștri, cu foc de tabără, corturi, fotbal, badminton, toate în mijlocul naturii. Toată lumea s-a simțit bine, vârsta participanților a fost între 16-35 de ani, au fost unguri, români, dar nu conta, s-au găsit teme comune. Cu toate acestea ne-am străduit să le oferim participanților mâncare cât mai bună, am asigurat două mese calde pe zi, iar înainte de plecare toată lumea a primit câte o amintire din partea organizatorilor” – spune Peter Botond.

Așteptăm tabăra de la anul”

Imediat după ce au ajuns acasă, participanții au început să își împărtășească experiențele pe site-urile de socializare. Cu toții spun că aceste zile sunt o experiență de neuitat pentru ei și că abia așteaptă ediția de anul viitor. Până atunci însă iubitorii muntelui se pot alătura echipei Sepsi ISE în diferitele drumeții pe care aceștia le vor organiza în perioada următoare.

Evenimentul a fost finanţat de Primăria Oraşului Sfântu Gheorghe, Fundaţia Communitas, Restaurantul Ganesa şi Organizaţia Hárit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.