ACTUALITATE 11 mai 2014

Castelul „Mikó” din Olteni a fost cumpărat de autorităţi

de Székely Emőke | 336 vizualizări

Preşedintele Consiliul Judeţean Covasna (CJ), Tamás Sándor, a semnat împreună cu proprietarii Castelului „Mikó” din Olteni contractul de vânzare-cumpărare al imobilului.

Consiliul Judeţean, respectiv primarul comunei Bodoc, s-au pregătit de multă vreme să cumpere clădirea monument istoric, cu o valoare inestimabilă. După semnarea contractului de vânzare-cumpărare, imobilul a fost cumpărat cu suma de 250.000 de euro, potrivit hotărârii din aprilie a CJ Covasna, prin care se aprobă achiziţionarea imobilului şi a terenului aferent. Castelul „Mikó” a fost construit în 1827, la iniţiativa contelui Mikó Miklós din Hăghig.

Cu ocazia semnării contractului, Tamás Sándor a declarat: „Castelul Mikó s-a păstrat într-o stare relativ bună. Această clădire impozantă figurează în planurile noastre pe termen lung ca locaţie pentru evenimente turistice, respectiv culturale. Clădirea va fi reabilitată cu fonduri europene, există mai multe proiecte cu caracter similar, dar pentru acest lucru era nevoie ca imobilul să intre în proprietatea consiliilor. În acest moment, în castel funcţionează o şcoală specială. Următorul pas va fi ca pentru această instituţie să găsim o nouă locaţie, într-un mediu corespunzător şi cu condiţii mai bune. Există mai multe propuneri în acest sens, dar decizia finală o vom lua în urma consultărilor cu specialiştii”.

Suma de 250 mii de euro va fi achitată în mod egal de Consiliul Local Bodoc şi Consiliul Judeţean Covasna, până la sfârşitul lunii mai.

Distribuie articolul:  
|

Anunțuri

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.