ACTUALITATE 7 iulie 2018

Casele din lemn, mereu în tendințe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1457 vizualizări

Care sunt cele 3 avantaje care vin la pachet cu o astfel de locuință   

Varianta de a construi o casă din lemn, naturală și în perfectă armonie cu mediul înconjurător este și astăzi la fel de viabilă cum a fost și în urmă cu sute de ani. Nu doar prețurile vin și ne confirmă acest lucru, ci și specialiștii, care ne aduc și trei argumente convingătoare.

Durata de viață

Poate cea mai importantă valoare a casei de lemn este aceea de sustenabilitate și ecologie. Însă atunci când construim o locuință, o facem în primul rând cu gândul la posteritate și la faptul că vrem să asigurăm că cei dragi ai noștri vor avea un acoperiș sigur deasupra capului ani buni înainte. Casele din bușteni au posibilitatea să asigure această condiție, spune unul dintre reprezentanții companiei de construcții de case și cabane din lemn Wildhomes din Sfântu Gheorghe, Raymond Gheorghiță

Casa din lemn sau din bușteni este variantă sustenabilă, ecologică. Iei bușteanul care în ciclul lui de viață a strâns dioxidul de carbon și îl pui într-o casă. De aici ajungem la durata de viață. Este normal să găsești case din bușteni vechi de sute de ani, într-o lume în continuă schimbare case de 400 de ani din lemn stau așa cum au fost construite”, explică acesta.

Rezistența la cutremure

Nici dezastrele naturale nu mai par așa înspăimântătoare dacă luăm în considerare o astfel de casă de lemn, făcută exact așa cum trebuie.

Rezistența caselor de bușteni este notorie. Rezistă cel mai bine la cutremure și sunt diferite întâmplări unde și-au dovedit acest atu. De exemplu în timpul uraganului Catrina un stejar a căzut pe o casă de bușteni și casă a rezistat, proprietarii fiind convinși că le-a salvat viețile”, ne mai spune constructorul covăsnean.

Prietenia cu natura

Cu siguranță prietenia absolută cu Mama-Natură este un avantaj care merită luat în considerare.

Pentru mine faptul că simți căldura lemnului la atingere, mirosul, aerul mai sănătos din casa de bușteni și sentimentul acela de apartenență și de incluziune în natura pe care doar în aceste monumente ale conlucrării naturii cu omul putem să le simțim sunt lucrurile care mă atrag cel mai mult la ele”, mai spune Raymond Gheorghiță.

Prețurile pot să pornească de la câteva mii de euro, iar limita este cerul, spun constructorii, în funcție de preferințe, lemn dotări și așa mai departe.

Însă un lucru este cert: „acasă este acolo unde îți este sufletul”, ceea ce înseamnă că materialul din care este construit casa visurilor trebuie să corespundă cu personalitatea, viziunea și gusturile proprietarilor.

Sursă foto: Facebook/Wildhomes

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.