ACTUALITATE 8 octombrie 2010

Casa de Cultură a Sindicatelor, executată silit din cauza datoriilor

de Monica Vrânceanu | 610 vizualizări
Casa de Cultură acumulase o datorie de 200.000 de lei la plata impozitelor locale Primăria Sfântu Gheorghe va demara acțiunea de executare silită a Casei de Cultură a Sindicatelor, ca urmare a unor datorii de 200.000 de lei acumulate de aceasta la plata impozitelor pe o perioadă de mai mulți ani. Primarul Antal Arpad a declarat că impozitele neplătite ale Casei de Cultură a Sindicatelor au dus la datorii imense către municipalitate, aceasta din urmâ aflându-se permanent în pierdere, mai ales în

Casa de Cultură acumulase o datorie de 200.000 de lei la plata impozitelor locale

Primăria Sfântu Gheorghe va demara acțiunea de executare silită a Casei de Cultură a Sindicatelor, ca urmare a unor datorii de 200.000 de lei acumulate de aceasta la plata impozitelor pe o perioadă de mai mulți ani.

Primarul Antal Arpad a declarat că impozitele neplătite ale Casei de Cultură a Sindicatelor au dus la datorii imense către municipalitate, aceasta din urmâ aflându-se permanent în pierdere, mai ales în condițiile în care impozitele au fost stabilite pe o valoare subevaluată a clădirii.

„Casa de Cultură a Sindicatelor a fost subevaluată, cred că valoarea declarată nu acoperă nici măcar valoarea geamurilor acestei clădiri. Pentru a ne recupera cei 200.000 de lei datorii din impozite, nu avem altă opțiune decât executarea silită”, a explicat Antal Arpad, care susține că Primăria ar fi vrut să achiziționeze această clădire, dar s-a lovit de refuzul marilor confederații sindicale ale țării, care au în proprietate imobilul.

Imobil evaluat la 600.000 de lei

Administratorul Casei de Cultură, Mircea Ștefan, susține însă că evaluarea clădirii a fost realizată în urmă cu câțiva ani de către un expert care a evaluat și alte câteva zeci de astfel de imobile din țară. Potrivit lui Mircea Ștefan, expertiza a stabilit valoarea de inventar a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe la 600.000 de lei.

„Am prezentat la acea dată rezultatul la Primărie, tocmai în ideea stabilirii impozitului, însă autoritățile locale nu au fost de acord cu aceasta și au efectuat o altă expertiză care a dus la stabilirea unui impozit anual pe clădire și teren în jurul a 25.000 de lei. Noi nu am comentat decizia, am plătit cum am putut, dar trebuie ținut cont că această clădire are 30 de ani, în vreme ce durata sa de serviciu este de 50 de ani”, a explicat Mircea Ștefan.

În acest context, administratorul spune că executarea silită a Casei a început deja, o mare parte din veniturile care se adună din chiriile pe care le încasează instituția mergând de fapt într-un  cont al Primăriei Sfântu Gheorghe. Mircea Ștefan susține că este vorba despre o sumă lunară de aproximativ 7.000 de lei.

„E adevărat că avem datorii mari, dar când ți se ia mereu din cremă, nu prea ai acum să ieși la liman. În afară de întreținerea curentă, de investiții în clădire nici nu poate fi vorba, pentru că nu sunt bani. Am înțeles că municipalitatea ar fi vrut să preia Casa, dar iată că aici se intră cum se poate, din cauza felului în care arată Piața Mihai Viteazul. Noi ne-am arătat bunele intenții de a plăti, dar nu avem de unde da totul deodată”, a mai spus Mircea Ștefan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.