Cartea „Cine a fost Isaac Newton?” ajunge la „Observatori”
„Observatorul de Covasna” continuă să demonstreze că anul acesta merită mai mult decât oricând să fii abonat al ziarului. Începând de joi se va distribui a treia carte oferită cadou abonaţilor, respectiv al doilea volum din colecția „Cine a fost?”. Prin ilustraţii şi explicaţii amuzante, cititorii pot descoperi „Cine a fost Isaac Newton”.
Volumul de faţă arată că personajul central al cărţii, Newton, a fost „un băieţel singuratic şi fără prieteni”, „un bărbat secretos care a petrecut ani de zile încercând să transforme metalele în aur”, dar şi „unul dintre cele mai mari genii ale tuturor timpurilor”.
„Descoperirea adevăratei naturi a luminii şi inventarea calculului integral au fost doar începutul. Celebra legendă despre Newton spune că un măr care a căzut din copac l-a condus la descoperirea gravitaţiei. E posibil ca această afirmaţie să fie chiar adevărată”, ne spune, printre multe altele, cartea care ajunge de joi la abonaţii ziarului.
Din volum mai aflăm faptul că celebrul Newton a fost de fapt o persoană secretoasă şi foarte meticuloasă. „Toată viaţa lui, Newton a detestat să îşi facă publice descoperirile. Nu-i plăcea să spună nimănui nimic până ce nu era absolut sigur că a clarificat şi a pus la punct fiecare detaliu la perfecţie. Voia să fie sigur că nimeni nu-l putea prinde pe picior greşit şi că nimeni nu putea găsi vreo eroare în raţionamentele lui. Pe lângă asta, se pare că îi plăcea, pur şi simplu, să ţină pentru sine noile şi extraordinarele sale idei”, scrie în „Cine a fost Isaac Newton?”.
Cartea, scrisă de Janet B. Pascal, cu ilustraţii de Carrie Robbins, are 112 pagini şi a fost publicată la editura „Pandora M” în anul 2005.
Prima carte cadou care a ajuns la abonaţii „Observatorul de Covasna” în luna februarie a fost „Biografia unui cosmonaut – Dumitru Prunariu”, scrisă de Annie Muscă, iar în luna martie, „Observatorii” au primit volumul „Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?”, scris de Yona Zeldis McDonough.
„Este o inițiativă venită în sprijinul părinților, dar și educatorilor. Genul acesta de cărți fac mult mai ușoară promovarea unor informații de cultură generală. Cred că detaliile despre Mozart, Newton, Einstein sau Picasso trebuie să facă parte din bagajul cultural al fiecărui individ. Noi încercăm prin promovarea acestei colecții să aducem cultura mai aproape de publicul larg. Nu îmi închipui un viitor în care copiii de astăzi să nu știe cine a fost Mozart. Totodată prin oferirea cărții gratuit pentru abonați, dorim să le arătăm încă o dată că anul acesta merită mai mult ca oricând să fii abonat «Observatorul de Covasna»”, a declarat Daniel Santa, directorul ziarului.