Când vor începe lucrările la fațadele blocurilor din Întorsura Buzăului
Dacă birocrația nu va pune probleme, adică nu vor fi contestații, în primăvara aceasta vor începe lucrările de anvelopare și modernizare a trei scări de bloc din centrul orașului Întorsura Buzăului. Este vorba despre o investiție de aproximativ 3,7 milioane de lei, prin PNRR.
Primarul Raul Urdă ne-a spus că procedura a ajuns la faza de analizare a ofertelor depuse de firmele de construcții care s-au înscris la licitația publică. Urmează analizarea acestora și stabilirea câștigătorului.
„S-au deschis ofertele. Acum comisia din primărie le analizează și va da un verdict săptămâna asta, cu cine este câștigătorul. Urmează semnarea contractului și în cel mai scurt timp se vor apuca de lucru. Eu sper ca în maximum două luni să înceapă. (...) Vrem să fie un exemplu pentru comunitate că se poate, să înțeleagă și ceilalți că este important să se constituie în asociații”, a spus, pentru covasnamedia.ro, primarul Raul Urdă.
Contractul „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A BLOCURILOR DE LOCUINȚE DIN ORAȘUL ÎNTORSURA BUZĂULUI” vizează blocurile PC, sc. A+B (vizavi de Profi, de la Librărie la Mercerie/Ațe) și blocul 1 (vizavi de Poșta veche, în blocul cu Măcelăria Onea).
„Am stabilit să începem cu cele de la DN, care sunt mai vizibile și care arătau mai urât”, a precizat primarul.
Deocamdată, rămâne o problemă parțială constituirea în asociații de proprietari, pentru că doar 60% dintre blocuri au reușit să înființeze structuri asociative, de altfel baza în solicitarea fondurilor externe pentru modernizarea fațadelor blocurilor.
„Suntem în lucru cu alte blocuri, pe un alt proiect, prin ADR Centru, pe POR”, a mai spus edilul din Întorsura Buzăului.
Bugetul pe investiții al Orașului Întorsura Buzăului este de 39 de milioane de lei anul acesta, din care aproximativ 30 de milioane de lei sunt fonduri atrase prin PNRR.
Pe lângă eficientizarea energetică a celor trei scări de bloc, pe lista lucrărilor mai ample se numără reînființarea transportul public în comun prin achiziționarea de autobuze electrice, crearea de stații inteligente, cu supraveghere video, amplasarea unui panou LED ce va afișa mersul autobuzelor în timp real și comunicate de interes public, dar și dotarea școlilor cu echipamente IT, mobilier și materiale didactice, respectiv crearea centrului de colectare a deșeurilor cu aport voluntar.