ACTUALITATE 6 aprilie 2014

Campanie de informare în şcoli despre Alegerile Europarlamentare

de Székely Emőke | 69 vizualizări

Personalul Centrului de informare Europe Direct Sfântu Gheorghe din cadrul Consiliului Județean Covasna a susținut recent o campanie de informare pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Grupul Școlar „Kőrösi Csoma Sándor” din orașul Covasna, cu privire la drepturile cetățenești în Europa. Alegerile europarlamentare din 25 mai le dau oportunitatea acestor tineri de a-și exercita pentru prima dată dreptul la vot și de a avea un cuvânt de spus în creionarea viitorului Europei.

În cele două ore de informare, printr-o o prezentare interactivă condimentată cu mici filmulețe, tinerii au dobândit cunoștințe despre istoria Uniunii Europene, despre instituțiile și domeniile de activitate ale acesteia.

În plus, elevii au fost informați și despre funcționarea și activitatea Parlamentului European, precum și despre componența acestuia, important fiind să realizeze cu ce se ocupă parlamentul și ce decizii se iau în PE. Prezentarea a fost urmată de un set de întrebări rapide, prin care cei de la Europe Direct au măsurat cunoștințele acumulate de aceștia, răspunsurile corecte fiind răsplătite cu mici premii.

Evenimentul a făcut parte din campania de informare pentru alegerile pentru Parlamentul European, care se desfășoară sub sloganul: „Acționează. Reacționează. Decide.”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.