ACTUALITATE 14 decembrie 2011

Cămin de bătrâni inaugurat la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 96 vizualizări

Căminul de Bătrâni Zathurecky Berta a fost modernizat şi extins, devenind un stabiliment de lux.

Căminul de Bătrâni Zathurecky Berta din Sfântu Gheorghe a fost dat ieri în folosinţă. Acesta a fost modernizat şi extins, devenind astfel un loc unde bătrânii îşi pot petrece timpul în condiţii foarte bune. Înainte de extindere, căminul a avut 17 camere unde locuiau 20 de persoane, iar în urma lucrărilor ce tocmai s-au finalizat alte 18 camere îşi aşteaptă locuitorii.

„Consider că terminarea lucrărilor de modernizare la căminul de bătrâni este o mare realizare pentru oraş. Mai avem de lucru, întrucât va trebui să dotăm sala de fizioterapie, precum şi bucătăria, dar acestea sunt lucruri minore în comparaţie cu lucrările care sunt deja terminate” – a declarat viceprimarul Sztakics Éva.

Lipsă de personal

Directoarea căminului, Klárik Maria, a spus că din ianuarie va porni şi centrul de zi în cadrul căminului, ceea ce înseamnă activităţi pentru bătrâni de la ora 8 dimineaţa până la ora 16. „Nu pot afirma că nu avem probleme, dar cu siguranţă, le vom rezolva, Este vorba în special de lipsa de personal. Acum sunt angajate 16 persoane, dar am avea nevoie de cel puţin 30. Astfel avem servicii care sunt externalizate. Costă mai mult, dar din moment ce posturile sunt blocate, este singura cale legală de a face faţă necesităţilor”, a declarat Klárik Maria.

Taxă de intrare de 4.000 de euro

Căminul de bătrâni este unul căutat, având în vedere faptul că sunt 80 de persoane trecute pe lista de aşteptare. Odată cu extinderea căminului, o parte din aceste persoane vor primi loc în cămin, numărul lor fiind determinat de opţiunea bătrânilor, dacă acceptă sau nu să stea câte doi în cameră. A ajunge în cămin însă costă. Taxa de intrare, care este plătită o singură dată, este de 18.000 lei, după care contribuţia lunară este de 400 de lei în cazul în care bătrânul stă singur, sau 200 de lei în cazul în care stau două persoane în cameră.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste trei milioane de lei, banii fiind câştigaţi de Primăria Sfântu Gheorghe printr-un proiect operaţional.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Baiazid, 15 decembrie 2011
Acesta este un lucru bun.Numai ca referitor la bani este problema.Sunt foarte multi care nu au acesti bani.Atunci cum facem cu ei ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.